Hur du röststyr din Android-telefon med Voice Access-appen

0 Shares

Google Voice Assist

Digitala assistenter blir alltmer populära när människor blir vana vid tanken på att styra elektroniska enheter genom att prata med dem. Med Android har Google stött begränsad röstkontroll ett tag med “OK, Google”, men med lanseringen av Voice Access-appen kan du nu göra mycket, mycket mer.

Problemet med att uttrycka “OK, Google” på din telefon är att det finns ganska allvarliga begränsningar för vad du kan göra – det finns bara ett litet antal stödda åtgärder. Men med röståtkomst kan du använda din röst för att diktera och redigera text och interagera med allt som visas på skärmen. Så här kommer du igång.

Se även:

Innan du börjar måste du vara medveten om att Voice Access kräver Android 5.0 eller högre – vilket skulle innebära att de flesta Android-användare har tillgång till det. Förutsatt att du uppfyller detta krav, gå över till Google Play Store och ladda ner Voice Assist-appen.

Starta appen och du är redo att konfigurera saker för röststyrning av din telefon.

    Du måste aktivera röståtkomst för att kunna använda den. En avisering kommer att berätta detta och du måste trycka på OK följd av Röståtkomstoch sedan knacka på Använda sig av tjänsten växlar till position innan du knackar på OK. Knacka Fortsätta och du blir ombedd att konfigurera behörigheter. Knacka Tillåta för eventuella behörighetsinställningar som visas. Nu uppmanas du att kontrollera att du har den senaste versionen av Google-appen installerad – du kan antingen trycka på Öppna Play Store att göra just det, eller slå Nästa att fortsätta. Du kommer sedan att guidas genom en röståtkomsthandledning och presenteras för några av de röstkommandon du kan ge innan du är lös för att använda verktyget hur du vill.

Med Voice Assist kan du säga “OK, Google” följt av ett antal kommandon. Du kan säga “Tryck på Nästa” för att trycka på Nästa-knappen, “Skriv hej världen” för att skriva orden “hej värld”, “Radera allt” för att radera det du har skrivit och mycket mer.

Du kommer att märka att när Voice Assist är aktiverat finns det många siffror på skärmen – om genvägar, tangentbordstangenter och så vidare. Detta gör att du kan ta mycket exakt kontroll över din telefon med din röst, eftersom allt du kan trycka på tilldelas ett nummer – säg bara numret för att simulera att knacka på det skärmelementet.

För mer information om vad du kan använda Voice Assist för, säg bara “OK, Google … vad kan jag säga?” – ännu fler alternativ avslöjas genom att säga “OK, Google … visa alla kommandon.” Exempel på vad du kan göra är: “Gå hem”, som tar dig tillbaka till startskärmen; “Öppna Chrome” som startar webbläsaren; “Rulla ned” och “Rulla upp” som hjälper till med navigeringen på webbsidan, liksom “Svep åt vänster” och “Svep åt höger”; “Tyst ljud” dödar volymen; Med “Ställ in ett alarm” kan du ställa in ett väckarklocka eller påminnelse.

Om du skulle behöva inaktivera röstassistenten kan du göra det genom att säga “OK, Google … sluta lyssna”.

Bildkredit: Andrey_Popov / Shutterstock

0 Shares