Hur inaktiverar du Bing i Start-menyn i Windows 10

0 Shares

Med Windows 10 är Microsoft förståeligt angeläget om att marknadsföra sina egna produkter, och det är något som har märkts i Start-menyn. Sökresultat från Bing har länge varit där, och detta är inte något alla är nöjda med.

Under ett tag var det möjligt att inaktivera BingSearchEnabled-nyckeln i registret för att stänga av detta, men det här alternativet togs bort i Windows 10 version 2004 (eller Windows 10 maj 2020-uppdatering). Så om du vill inaktivera Bing finns det nu en ny metod som du måste använda – och det finns den glada bieffekten att den också inaktiverar Start-menyannonser.

Se även:

I själva verket finns det två olika metoder som du kan använda beroende på om du har Home- eller Professional-versionen av Windows 10 installerad. Om du har Windows 10 Home måste du redigera registret, men på en annan plats än tidigare.

  Klicka på Start-knappen, skriv regedit och tryck Stiga på

  Navigera till HKEY_CURRENT_USER SOFTWARE Policies Microsoft Windows Explorer (du kan behöva skapa Explorer-nyckeln om den inte redan finns) Klicka Redigera > Ny > DWORD (32-bitars) värde och namnge det InaktiveraSearchBoxSuggestions

  Ge det värdet på 1

Om du kör Windows 10 Professional kan du använda samma metod, men du har också Group Policy Editor tillgänglig för dig.

  tryck på Windows-tangent + R, typ gpedit.msc och tryck Stiga på

  Navigera till Användarkonfiguration Administrativa mallar Windows Components File Explorer

  Leta upp policyn som är märkt Stäng av visning av senaste sökposter i sökrutan i File Explorer och dubbelklicka på den Välj Inaktiverad och klicka OK

I båda fallen kan du behöva starta om Windows – eller åtminstone Explorer – för att se förändringen.

Bildkredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares