Hur iPhone förvandlade visuell kommunikation

0 Shares

iPhone

Förra veckan firade vi 10-årsjubileet för den första iPhone. Nu, om Apple håller fast vid det vanliga schemat, väntar vi alla ivrigt på den senaste iPhone-debut för de kommande två månaderna.

Det är svårt att föreställa sig en värld utan iPhones. Idag skulle de flesta inte ens överväga att lämna hemmet utan det. Apples inverkan på världen vi lever i sträcker sig långt bortom telekommunikation. Under det senaste decenniet har iPhone vuxit till Apples största penningtillverkare och dess inflytande på mänskligt beteende och interaktion fortsätter att bo i vår vardag.

SE ÄVEN: Det här är vad folk tänkte på den första iPhone

Vakna till ditt larm. Lyssna på din favoritlåt medan du spårar en morgontur. Kontrollera några e-postmeddelanden och statusen för din pendling. Hitta det perfekta #ThrowbackThursday-fotot. Läs en artikel om produktivitet och kontrollera sedan några saker från din att göra-lista. Snacka med vänner. Karta vägbeskrivning till kvällens restaurang. Påminn dig själv om att köpa toalettpapper.

Allt på din mobila enhet.

IPhone har revolutionerat vår visuella kommunikation under det senaste decenniet, från uppkomsten av vertikal video och en ny värld av UX-design, till realtidsjournalistik och allestädes närvarande, användarvänlig fotografering.

I denna nya visuella era av mobilfotografering kan vem som helst ta högkvalitativa bilder och dela dem inom några sekunder. Fångar glimtar av vardagen och stunder som definierar historia. Selfies har blivit en ny form av självuttryck tack vare en framåtvänd kamera. Och nyheter i realtid har framkommit från kamerans användarvänlighet under realtidshändelser när de utvecklas.

Utforska infografiken från Shutterstock för att se hur iPhone har förändrat hur vi tänker på visuell kommunikation.

infographic-iphone-sv

0 Shares