Hur laddar jag ner Windows 10 April 2018 Update och skapar din egen USB-flashminne eller DVD-installation

0 Shares

Windows 10 april 2018-uppdateringen rullar långsamt ut till användare med kompatibla system, men förvänta dig inte att erbjudas det när som helst snart.

Om du inte kan vänta med att prova de nya funktionerna är den goda nyheten att Microsoft har uppdaterat sitt Media Creation-verktyg för att inkludera uppdateringen och du kan använda detta för att ladda ner Windows 10 nu och skapa dina egna installationsmedier på antingen en USB-flashenhet DVD. Detta är särskilt praktiskt om du vill utföra en ren installation eller uppdatera flera datorer i snabb följd.

SE ÄVEN:

Om du tidigare har uppdaterat Windows 7 eller 8.1 till Windows 10 på ditt målsystem (eller utfört en ren installation) behöver du inte en licensnyckel, eftersom du redan har det nödvändiga digitala kravet. Om du installerar det på en dator som aldrig har haft Windows 10, behöver du en giltig Windows 10-licens.

För att komma igång med verktyget Media Creation, gå hit och klicka på knappen “Ladda ner verktyget nu”.

Spara och kör filen och godkänn ‘Tillämpliga meddelanden och licensvillkor’. Du kommer att erbjudas två val. Du kan uppgradera den dator du använder till Windows 10 April 2018 Update eller skapa installationsmedia för en annan dator. Om du bara vill börja använda Windows 10, välj det förra. Välj det senare för att skapa ett installationsprogram som ska användas senare eller någon annanstans.

Klicka på Nästa och välj språk, utgåva och arkitektur (32-bitars, 64-bitars, båda).

När du väljer utgåvan måste du välja den som matchar Windows-licensen du har. Om du inte är säker och installationsmediet kommer att användas i ditt nuvarande system, markerar du rutan bredvid Använd de rekommenderade alternativen för den här datorn.

Klicka på Nästa och välj antingen USB-sticka eller ISO-fil som installationsmedium. Om du väljer det senare måste du bränna det till DVD senare.

Klicka på Nästa igen så hämtas filen. Det här är flera gigabyte, så det tar ett tag att slutföra beroende på hastigheten på din internetanslutning. När det är klart är du redo att uppgradera en befintlig dator eller installera Windows 10 April 2018 Update på ett nytt system. Det är en stor uppdatering, så varnas, det kan ta ett tag att slutföra, beroende på mål-datorns hastighet.

Fotokredit: HENADZI PECHAN / Shutterstock

0 Shares