Hur man ansöker om ersättning mot Apple för iPhone-avmattning

0 Shares

Man med pengar

Efter att ha minskat prestandan hos vissa iPhones med en ny version av iOS gick Apple med på att betala ersättning till dem som drabbades av “batterygate” -fiaskot – även om förlikningen inte är ett erkännande av felaktigheter från företaget.

Det finns en pott på upp till $ 500.000.000 avsatt för ägare av kvalificerade enheter som påverkas av strypningsfrågan, och du måste lämna in ett krav om du vill få tag på din andel. Innan du blir för upphetsad är det osannolikt att individuella betalningar är stora, men här gör du för att göra anspråk på vad du har rätt till.

Se även:

Batterygate går tillbaka till 2017 då Apple släppte iOS-uppdateringar som sänkte prestandan hos vissa telefoner. Medan målet var att förbättra batteriets livslängd hittade Apples misslyckande att informera iPhone-ägare om avmattningen företaget i domstol. Mer information om detaljerna i den amerikanska tingsrättens avgörande för Northern District of California finns här.

Även om Apple kommer att betala ut mellan $ 310.000.000 och $ 500.000.000, förväntas enskilda betalningar vara i närheten av bara $ 25 – men det är fortfarande gratis pengar som du lika gärna kan göra anspråk på om du kan.

För att vara berättigad till utbetalning måste du vara bosatt i USA med antingen en iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus och / eller SE-enhet som körde iOS 10.2.1 eller senare eller, i fallet med iPhone 7 och 7 Plus-enheter, som kördes iOS 11.2 eller senare före 21 december 2017. Du måste också ha upplevt försämrad prestanda på den aktuella telefonen.

Tidsfristen för att göra en ansökan är 6 oktober 2020, så även om det inte finns någon desperat brådska för att lämna in ditt anspråk, finns det ingen anledning att hänga med.

Fullständig information finns på webbplatsen för Smartphone Performance Settlement.

Bildkredit: Champ008 / Shutterstock

0 Shares