Hur man använder Windows 10s nya tidslinjefunktion

0 Shares

Din webbläsare kommer ihåg varje sida du besöker, vilket gör det enkelt att återvända till en webbplats du såg tidigare. Tidslinjen är en liknande idé, men för den senaste versionen av Windows 10.

Den kommer ihåg alla de olika uppgifterna, apparna och filerna du har arbetat med på olika Windows-enheter. I framtiden kommer det även att fungera med Microsofts många iOS- och Android-appar, och kanske även tredjepartsappar.

SE ÄVEN:

Du måste köra uppdateringen av Windows 10 från april 2018 för att kunna använda den. En ny inställningssida för aktivitetshistorik låter dig konfigurera vilka konton som visas i tidslinjen, och Cortana kan nu också föreslå aktiviteter som du kanske vill återuppta.

Tidslinjen är aktiverad som standard (du kan inaktivera den om det inte krävs) men du kan anpassa den genom att öppna inställningar och går till Integritet. Klicka på Aktivitetshistorik. Om du vill kunna komma åt dina aktiviteter på olika enheter, aktivera Låt Windows synkronisera mina aktiviteter från den här datorn till molnet. Inaktivera alla konton som du inte vill ska visas i tidslinjen. Du kan också rensa din aktivitetshistorik härifrån.

Använd din dator precis som vanligt, och klicka sedan på tidslinjeknappen bredvid sökrutan – det var där Task View-knappen tidigare fanns.

Du kan bläddra bland dina tidigare aktiviteter och klicka på valfritt objekt för att växla till det och fortsätta där du slutade.

Du kan söka efter en viss aktivitet och radera allt du inte vill inkludera genom att högerklicka på dem och välja Avlägsna. Du kan också rensa alla aktiviteter från en viss dag.

Om du vill se upp till 30 dagar i tidslinjen måste du aktivera synkronisering för aktiviteter.

0 Shares