Hur man automatiskt monterar en nätverksenhet på Mac OS X

0 Shares

Apple MacBook Air bärbar dator räcker tangentbordet skrivbord

För att snabbt och enkelt komma åt en nätverksenhet från din Mac kan du konfigurera OS X för att automatiskt montera volymen efter uppstart. På det sättet, när du har startat eller startat om din Mac, kommer du att kunna komma till dina filer på nolltid. Men hur kan du göra det?

Även om det är väldigt enkelt att komma åt nätverksenheten är det inte att räkna ut hur man ställer in OS X för att automatiskt montera det. Det beror på att det inte finns någon magisk knapp att klicka på i volymens inställningar eller ett uppenbart alternativ att aktivera i Systeminställningar. Så var lämnar det dig?

Korrigeringen är faktiskt väldigt enkel: du behöver bara lägga till volymen som ett startobjekt för din användare. När du är inställd som sådan, efter att du loggat in, öppnas OS X och därmed monterar du nätverksenheten åt dig. Det låter logiskt, eller hur?

Vad du behöver göra är att öppna Systeminställningar, gå till menyn Användare och grupper, växla till fliken Inloggningsobjekt och klicka på + -knappen för att lägga till nätverksenheten i fråga. När du har valt volymen trycker du på “Lägg till” så visas den i listan.

Som du kanske har märkt finns det en ruta som du kan kryssa för i kolumnen Göm. Med det alternativet aktiverat kommer OS X inte att visa ett Finder-fönster efter anslutning till nätverksenheten. I mitt fall verkar det dock inte ha någon effekt, även om det fungerar för de appar som öppnas vid inloggning.

För att göra ändringar i listan över start- eller inloggningsobjekt kan du behöva slå i låsets nedre vänstra hörn av fönstret. Om så är fallet anger du ditt användarlösenord för att göra det, men glöm inte att låsa det igen när du är klar. Klicka på låset igen för att göra det.

Den offentliga volymen på min Seagate Central NAS är inställd på att monteras automatiskt när min MacBook Air startar upp

Den offentliga volymen på min Seagate Central NAS är inställd på att monteras automatiskt när min MacBook Air startar upp

Du kan använda den här metoden för att automatiskt montera alla dina nätverksenheter. Om du har vissa appar som är beroende av att anslutningen upprättas innan de öppnas (som en BitTorrent-klient som laddas ner till en NAS-enhet), se till att volymerna är högre upp i listan så att OS X upprättar en anslutning till dem i förväg.

mama_mia / Shutterstock.com

0 Shares