Hur man enkelt låser ner Windows 10, blockerar telemetri och avinstallerar oönskade appar

0 Shares

Affärssäkerhet

Windows 10 är inte ett dåligt operativsystem på något sätt, men det betyder inte att det inte kunde vara bättre.

Varje större uppdatering av operativsystemet återställer dina integritetsinställningar till standard, och den kommer med olika appar som du förmodligen inte vill ha eller använda. Det finns många gratis program från tredje part tillgängliga som du kan ringa för att justera Windows 10-inställningarna, men de kan vara komplicerade eller förvirrande att använda.

SE ÄVEN: Glöm Windows 10, Windows 20 är det Microsoft-operativsystem vi behöver!

PimpApp, från Mirinsoft, har inte det bästa namnet i världen, men dess syfte – att pimpa din Windows, integritet och appar – är definitivt något vi kan komma bakom.

Den använder kraften i företagets Debotnet Windows-anpassningsverktyg, men är enklare att använda.

Kör den bärbara appen så får du ett urval av sekretessmallar – Nybörjare, Avancerad och Professionell. Välj det som passar dina behov och det kommer att köra några community-drivna skript och få Windows att uppträda som du vill.

‘Advanced’ är en interaktiv mall som stänger av Windows-datainsamlingen och tar bort oönskade appar. ‘Professional’ är en tyst mall som avblockerar Windows 10, inaktiverar funktioner som OneDrive och Windows Defender och justerar olika inställningar.

Det finns också ett apparavsnitt som låter dig välja vilka förinstallerade appar som ska tas bort och ett spårningsavsnitt som blockerar IP-adresser som används för telemetri. Du kan antingen lägga till adresser manuellt eller importera dem från gemenskapsregler.

Programvaran innehåller stöd för Ninite-tjänsten så att du enkelt kan ladda ner och installera 75 populära Windows-applikationer, och du kan också köra PowerShell-skript genom PimpApps skriptsektion.

Nyckeln funktioner i PimpApp är:

Tillhandahåller sekretessmallar för nybörjare, avancerade och proffs bygger på en Powershell-motor, som är transparent för alla. Tar bort Windows 10 förinstallerade och sponsrade appar. Blockerar IP-adresser för telemetri. Funktioner som är samhällsdrivna och trendiga skriptfiler Anpassningsbara (inga hårdkodade skript) Stöd för Ninite tjänst, som låter dig ladda ner och installera 75 populära appar för Windows. Modernt och välbekant användargränssnitt Litet fotavtryck. Ingen installation krävs (bärbar) Lätt och snabb Enkel att använda 100 procent gratis (vänligen donera och stödja utvecklaren om du gillar det)

PimpApp är ett mycket nytt verktyg och uppdateras regelbundet. Det nådde beta-milstolpen igår efter fem dagars alfa-utgåvor.

Du kan ladda ner den härifrån.

Fotokredit: Alexander Supertramp / Shutterstock

0 Shares