Hur man löser Spotify-felkod 18-utgåva

0 Shares

Spotify är en av de bästa plattformarna för att strömma din favoritmusik och låtar online. De har gjort många applikationer för varje operativsystem inklusive Windows-plattformen. Nyligen har många användare rapporterat ett problem som kallas ”Spotify-felkod 18” som kan störa dig medan du lyssnar på dina favoritlåtar. Så vad skulle du göra för att bli av med det här felet? Du måste bara läsa hela denna guide för att lära dig hur du kan använda för att bli av med Spotify-felkod 18-problemet.Hur man löser Spotify-felkod 18-utgåva

Hur bli av med Spotify-felkod 18-problemet?

Spotify-felkoden 18 händer på grund av många anledningar, men vi har bara hört några av dem. Vissa användare rapporterade att det händer när de försöker starta Spotify-applikationen. De andra berättade att felet kan uppstå på grund av att filerna skrivs över på deras dator. Oavsett vad som skulle vara orsaken kommer lösningarna att vara desamma och är följande:

Läs också: – Hur man ser Spotify-texter på datorn (Windows / MAC)

1. Avsluta Spotify-processen som körs i bakgrunden

Gå till sökfältet i Windows och skriv Aktivitetshanteraren. När den visas klickar du på den och låter den öppna. Så snart den öppnas, navigera till fliken processer. Bläddra bland alternativen som visas och leta efter alla program relaterade till Spotify. Om du hittar någon process relaterad till Spotify, avsluta den specifika processen. Starta Spotify igen och se om den fungerar ordentligt eller inte.

2. Ta bort de filer som hör till Spotify installerade på din dator

Tryck på både Windows + E på din dator. Detta öppnar Windows Explorer på din dator. Tryck på Ctrl + F för att aktivera sökfältet. Skriv Spotify i sökfältet och låt det söka efter alla filer relaterade till Spotify. När du har sett filerna trycker du på båda Ctrl + A-tangenterna för att välja alla filer. Tryck på Radera-knappen. Detta tar bort alla filer som hör till Spotify. Starta om din dator för att tillämpa ändringarna.

Läs också: – Spotify Premium APK Free Ladda ner

3. Ta bort Spotify-mappen från din AppData-katalog

Tryck på båda Windows + R-tangenterna för att öppna dialogrutan Kör. Skriv “% appdata%” i den och klicka på OK. När AppData-mappen öppnas söker du efter Spotify-mappen. När du väl har hittat den, högerklicka på den och välj alternativet Ta bort. Tryck på JA om det står för att bekräfta åtgärden. Så snart Spotify-mappen har tagits bort startar du om datorn. Detta kommer att tillämpa ändringarna. Efter det, försök att starta Spotify igen för att se om Spotify-felet 18 kommer upp eller inte.

Läs också: – Spotify Free vs Premium vs Student vs Family Plan

4. Avsluta Steam och försök sedan installera Spotify

Starta Steam på din dator. Leta reda på ångalternativet som du hittar i det övre vänstra hörnet. Välj alternativet Avsluta. Vänta tills ångan stängs automatiskt. Starta om datorn så snart den stängs för att tillämpa ändringarna. Försök sedan installera Spotify igen. Om Spotify-felkoden 18 har inträffat på grund av ångan startar Spotify definitivt.

5. Avinstallera de program som stör Spotify-installationen

Gå till sökfältet i Windows och sök efter alternativet “lägg till eller ta bort program”. Klicka på resultatet som visas efter sökningen. Nu måste du bara gå igenom listan över program och hitta de som du tror kan vara ansvariga för problemet. När du har hittat dessa program, högerklicka på dem och avinstallera dem. Starta om datorn efter det. Kör Spotify-installationsprogrammet igen för att se om Spotify startar eller inte. Den här gången ska Spotify köras på din dator utan problem.

Slutord

Nu har du all information om Spotify-felkod 18 och om lösningarna för att lösa det. Jag hoppas att den här guiden hjälper dig att bli av med Spotify-fel 18-problemet. Om du tyckte att det var till hjälp kan du dela det med andra som fortfarande kämpar med samma problem. Om du möter några problem när du följer ovanstående lösningar, låt mig veta i kommentarsektionen.

0 Shares