Hur man överför Google Authenticator till en ny telefon

0 Shares

För att skydda dina data på Google kan du använda tvåstegsverifieringen som erbjuds av Google. Du kan följa stegen i den här artikeln så att du kan överföra Google Authenticator-appen till den nya telefonen. Numera är det mycket vanligt att läckage av databasen som innehåller information om dina inloggningsuppgifter sker. Följaktligen är det mycket viktigt att du följer tvåstegsverifieringen från olika tjänster online för att skydda dina data från läckage.Hur man överför Google Authenticator till en ny telefon

Överför Google Authenticator till en ny telefon

I grund och botten är fenomenet med denna skyddsmetod att en person behöver veta ditt inloggnings-id såväl som ditt lösenord. Dessutom skulle man också kräva åtkomst till den enhet som dina autentiseringskoder skickas till. Först då skulle en person kunna få tillgång till ditt konto. Därför blir det svårt att bryta sig in på ditt konto. Authenticator-appen för Google fungerar lika bra för de flesta andra tjänster eftersom den fungerar med ditt Google-konto. Appen är tillgänglig för Android och iOS.

Ibland kan du behöva överföra Google Authenticator-appen till en ny telefon eller inaktivera den helt från någon enhet. Detta kan hända till exempel när du köper en ny telefon och använder den istället för den gamla eller om du förlorar din telefon. Följande steg hjälper dig att överföra Authenticator-appen till en ny telefon eller inaktivera den helt från någon annan telefon:

Läs också: – Åtgärda problem med batteridränering i Google Play Services

Steg för att överföra Google Authenticator till en ny telefon

    Det första steget är att installera och logga in på Google Authenticator-appen på din nya telefon.Hur man överför Google Authenticator till en ny telefonDå måste du gå till Googles tvåstegsverifieringswebbsida med en webbläsare på din dator. Logga in på ditt Google-konto för att komma åt säkerhetskontrollen. Klicka på alternativet Ändra telefon under avsnittet Authenticator.Hur man överför Google Authenticator till en ny telefon
    En popup dyker upp och frågar vilken typ av mobiltelefon du har.Hur man överför Google Authenticator till en ny telefon
    Nu visar den dig en streckkod.Hur man överför Google Authenticator till en ny telefon
    Skanna streckkoden genom autentiseringsappen som du har laddat ner tidigare på din telefon.

Läs också: – Hur man tjänar Free Google Play-kredit

Slutsats

Det här är allt du behöver göra för att överföra din Google Authenticator-app till din nya telefon. Det är dock viktigt att nämna här att du kommer att behöva överföra alla andra konton på din gamla enhet som använder Google Authenticator-appen. För detta besök webbplatserna för alla dessa konton individuellt och skanna QR-koden med din nya telefon. När du har flyttat alla andra viktiga konton kan du ta bort Google Authenticator från din ursprungliga telefon.

0 Shares