Hur man stoppar PowerToys som klagar på andra program som körs i administratörsläge

0 Shares

Starta om PowerToys

Windows 10-versionen av PowerToys har funnits som förhandsgranskning en liten stund nu, och Microsoft lägger gradvis till fler och mer praktiska verktyg till den.

Men något du kanske har märkt nyligen är utseendet på ett felmeddelande när du kör vissa appar eller kommandon som administratör. Kör en app med förhöjda behörigheter och du kan se ett meddelande som säger: “Vi har upptäckt ett program som körs med administratörsbehörigheter. Detta blockerar viss funktionalitet i PowerToys”. Här är vad som händer och hur man fixar det.

Se även:

Microsoft är medveten om problemet och pratar om det på GitHub. Företaget säger: “Om du kör någon applikation som administratör (aka upphöjd) och PowerToys inte är det, kanske några saker inte fungerar korrekt när de förhöjda applikationerna är i fokus eller försöker interagera med en PowerToys-funktion som FancyZones”.

I praktiken kommer du troligen att se varningsmeddelandet om du gör saker som att köra PowerShell som administratör eller om du utför åtgärder som att redigera registret som resulterar i att dialogrutor för användarkontokontroll visas.

Microsoft förklarar att det bara finns ett par scenarier där PowerToys själv behöver administratörsbehörighet, till exempel när du flyttar eller ändrar storlek på fönster, eller när man tar av vissa tangenttryckningar. Följande specifika verktyg påverkas:

    FancyZones Snappa ett fönster i en zon Flytta fönstret till en annan zon Genvägsguide Tangentbordsomvandlarknapp till nyckelombildning Genvägar för genvägar på global nivå Omappning av appinriktade genvägar

Fixen är mycket enkel. Öppna PowerToys och gå till Allmän innan du klickar på Starta om som administratör knapp. När PowerToys laddas om, flytta Kör alltid som administratör växla till placera.

0 Shares