Hur man tittar på Apples WWDC 2018-keynote live på alla enheter inklusive Windows, Linux och Android

0 Shares

Apples världsomspännande utvecklarkonferens startar idag, måndagen den 4 juni, i San Jose, med det stora huvudtalen som planeras till 10:00 PDT / 13:00 EST / 6:00 BST. Som alltid kommer den att streamas live så att du kan ställa in hemma eller (kanske) arbeta.

Eftersom WWDC är för mjukvaruutvecklare avslöjar Apple vanligtvis inte större ny hårdvara, men vi förväntar oss att se en uppdatering för iPhone SE och kanske en ny HomePod. Siri kan också få en ny röst. Vi räknar också med information om iOS 12, samt uppdateringar av macOS, watchOS och tvOS. Det kommer sannolikt att finnas några intressanta överraskningar också.

När det gäller att titta på livestreamen gillar Apple att predika för de troende, så det finns de vanliga begränsningarna på plats. För att streama evenemanget krävs Safari på macOS Sierra 10.12 eller senare; Safari på iOS 10 eller senare. Streaming via Apple TV kräver andra generationens Apple TV eller senare med den senaste Apple TV-programvaran eller tvOS. Om du har Windows 10 kan du titta på Microsoft Edge.

Förutsatt att du har vad som krävs kan du titta på keynoten live här.

Om du har en Windows-dator som kör en tidigare version av Microsofts operativsystem, en Linux-låda eller en Android-telefon eller surfplatta, kan du fortfarande titta på evenemanget, men du måste installera VLC Media Player. Förutsatt att du gör det, öppna det och klicka på Media längst upp till vänster. Gå till Öppna nätverksström och klistra in i nätverks-URL: en för Apple-evenemanget som är:

http://p-events-delivery.akamaized.net/18oijbasfvuhbfsdvoijhbsdfvljkb6/m3u8/hls_mvp.m3u8

Det finns också en officiell WWDC-app tillgänglig. Detta låter dig strömma videor från nuvarande och tidigare WWDC-sessioner, börja titta på en iOS-enhet och hämta var du slutade på en annan, bläddra i tider, platser och beskrivningar för sessioner, laboratorier och speciella evenemang och hålla koll på senaste nyheterna, få viktiga meddelanden och se dagliga foton.

Dela gärna dina kommentarer om vad Apple visar upp i kommentarerna nedan.

0 Shares