Hur man tvingar alla webblänkar att öppna i din standardwebbläsare på Windows 10, inte Microsoft Edge

0 Shares

Det är ingen hemlighet att Microsoft vill att du ska använda sin Edge-webbläsare i Windows 10. Det har provat många sätt att övertala användare att byta från Chrome, Firefox eller andra webbläsare genom åren, inklusive reklam för Edge i Windows.

Den nya Edge är verkligen bra nu, men det betyder inte att du måste använda den om du föredrar en annan webbläsare, som Chrome eller Firefox.

Windows 10-användare kommer att vara medvetna om att Edge redan är standardwebbläsaren för vissa länkar och åtgärder, men ett litet program med öppen källkod kan omdirigera dessa länkar till vilken webbläsare du har ställt in som standard.

EdgeDeflector för Windows 10 är en liten hjälpapplikation som avlyssnar URI: er som tvingar till att öppna webblänkar i Microsoft Edge och omdirigerar den till systemets standardwebbläsare. Eller med andra ord får Windows 10 att fungera som det ska.

Det uppdaterades nyligen efter ett antal år för att åtgärda problem och installeras nu per användare, så det krävs inga administrativa behörigheter för att installera.

När du har kört den måste du följa dessa steg för att ställa in den.

    Öppna Windows Inställningar-appen. Gå till Appar> Standardappar. Bläddra till botten och klicka på Välj standardappar efter protokoll. Lokalisera MICROSOFT-KANT i listan och klicka på programikonen till höger om den. Välj EdgeDeflector från listan. Bekräfta ändringen om du blir ombedd att göra det.

För att kontrollera att det fungerar:

    Kopiera följande testlänk: microsoft-edge: https: //www.betanews.com Tryck på Windows-tangenten + R. Tryck på kontrollknappen + V för att klistra in testlänken. Tryck på Enter.

Programvaran körs transparent i bakgrunden och omdirigerar länkar efter behov.

Det stoppar inte sökningar som körs i Bing, men det betyder åtminstone att rätt webbläsare öppnas för dig när du kör en sökning.

Du kan hämta den senaste versionen av EdgeDeflector härifrån.

Om du kör en gammal version av programvaran kan du behöva avinstallera den innan du installerar den nya versionen.

Bildkredit: Potstock / Shutterstock

0 Shares