Hur man tvingar din dator att ladda ner Windows 10 maj 2020-uppdateringen

0 Shares

Windows 10 2004 Om skärmen

Microsoft lyckades precis släppa Windows 10 maj 2020-uppdateringen i maj, och många är angelägna om att få tag på det – men inte alla erbjuds det direkt.

För de flesta kommer en enkel kontroll av Windows Update att ge dem tillgång till uppdateringen, men det här är en stegvis lansering så det kan ta en stund att visas för dig. Det är dock möjligt att tvinga din dator att ladda ner Windows 10 maj 2020-uppdateringen. Så här gör du.

Se även:

Vi har tidigare tittat på hur du kan ladda ner en ISO-avbildning av maj 2020-uppdateringen, men det här är inte en rutt som alla kommer gärna att gå ner. Det är just därför Microsoft erbjuder uppdateringen via Windows Update. Men om du har använt den här metoden och du får veta att din dator är uppdaterad kan du vända dig till Windows 10 Update Assistant för att uppgradera till den senaste versionen av Windows 10.

Börja med att gå över till sidan Ladda ner Windows 10 och klicka på Uppdatera nu -knappen under uppdateringsrubriken Windows 10 maj 2020. Detta hämtar Windows 10 Update Assistant som guidar dig genom processen att ta tag i uppdateringen.

Starta verktyget så får du veta att version 2004 av Windows 10 (ett annat namn för Windows 10 maj 2020-uppdateringen) är tillgänglig. Klicka på Uppdatera nu knappen, och verktyget kommer att utföra en snabb kontroll av din dator för att säkerställa att den uppfyller minimikraven. Förutsatt att det gör det får du valet mellan att installera uppdateringen eller skapa installationsmedia. Se till att du har Uppgradera den här datorn nu markerat, klicka Nästa, och Windows 10 maj 2020-uppdateringen laddas ner och installeras åt dig.

Efter en snabb omstart är du redo att gå.

0 Shares