Hur man undviker Microsofts problematiska Windows 10-uppdateringar

0 Shares

Under de senaste månaderna har det varit en till synes oändlig ström av rapporter om uppdateringar från Microsoft som har orsakat olika problem med Windows 10. Från att bryta Start-menyn och störa spelljud till att förhindra utskrift och orsaka problem med Edge, Microsofts kvalitetskontroll har förts in i allvarlig fråga för sent.

Så hur gillar du idén att undvika uppdateringar medan Microsoft – förhoppningsvis – ordnar sig och börjar genomföra strängare uppdateringstester innan de släpps ut för allmänheten? Här är vad du kan göra.

Se även:

De mest drastiska stegen du kan ta är att inaktivera uppdateringar helt. Vi betonar att detta inte är det verkligen en bra idé, men det är fortfarande praktisk information att ha så att du kan göra ett val. Om du har tillgång till redigeraren för grupprinciper är saker och ting trevliga och enkla; följ bara dessa enkla steg:

    tryck på Windows-tangent + R, typ msc och slå Stiga på. Navigera till Datorkonfiguration Administrativa mallar Windows-komponenter Windows Updateoch dubbelklicka Konfigurera automatiska uppdateringar. Välj Inaktiverad och klicka OK.

Om du använder en version av Windows 10 som inte ger dig åtkomst till Group Policy Editor kan du redigera registret istället:

    tryck på Windows-tangent + R, typ regedit och slå Stiga på. Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Policy Microsoft Windows. Klick Redigera > Ny > Nyckel, namnge det Windows uppdatering och tryck Stiga på. Välj den nya nyckeln och klicka Redigera > Ny > Nyckel, namnge det AU och tryck Stiga på. Välj den nya nyckeln och klicka Redigera > Ny > DWORD (32-bitars) värde, namnge det NoAutoUpdateoch tryck Stiga på. Dubbelklicka på det nya objektet och ställ in värdet på 1 innan du klickar OK.

Du kanske känner att inaktivera uppdateringar är lite extrem; det finns ett annat alternativ tillgängligt för dig. Du kan också välja att pausa uppdateringar en stund, i hopp om att kvalitetskontrollen kommer att förbättras under tiden.

    Klicka på Start -knappen följt av inställningar

    Klick Uppdatering och säkerhet och klicka sedan på Avancerade alternativ. I Pausa uppdateringar avsnitt kan du använda rullgardinsmenyn för att välja ett datum i framtiden. Inga uppdateringar kommer att installeras förrän den här tiden.

Bildkredit: Bartle Halpin / Shutterstock

0 Shares