Hur mycket kostar en Apple iPhone SE i Europa, Australien och Indien? (Tips: Mycket)

0 Shares

Apple iPhone SE Rose Gold

En av de viktigaste försäljningsställena för den nya iPhone SE är dess överkomliga pris. Från bara 399 $ kostar Apples senaste smartphone 250 $ mindre än en jämförbar iPhone 6s eller 150 $ mindre än en liknande iPhone 6. För iPhone-fans eller potentiella kunder med en budget är det ett mycket attraktivt förslag. Det är ändå historien i USA.

På andra marknader har Apple beslutat att sälja den nya iPhone SE till en premie, vilket gör det till ett mindre attraktivt erbjudande i processen. Till exempel i Europa är priserna betydligt högre även när man tar bort moms från ekvationen.

För en bas iPhone SE, i USA kan du förvänta dig att betala $ 399. 64 GB-modellen kostar 100 $ mer, 499 $. På andra sidan dammen, i Storbritannien, går priserna upp till £ 359 respektive £ 439 – det är ungefär 511 $ respektive 625 $ eller 426 $ och 521 $ utan 20% moms som gäller i Storbritannien för sådana varor.

I Frankrike och Tyskland säljer Apple 16 GB iPhone SE för 489 € och 64 GB-modellen för 589 €. Det motsvarar ungefär $ 549 och $ 662. Frankrike har en moms på 20 procent, medan Tysklands skattesats är 19 procent. Utan moms tillämpas skulle smarttelefonen på den tidigare marknaden kosta 458 $ respektive 552 $, medan det i den senare skulle hamna för 462 $ respektive 557 $.

Storbritannien har de närmaste priserna till USA, med skillnaden högst 27 dollar, men det finns en betydande ökning när man handlar efter en iPhone SE i Frankrike eller Tyskland, där, som du kan se, shoppare måste betala ut minst 59 dollar extra för en 16 GB-modellen och $ 53 för 64 GB-versionen.

Saker liknar Australien. I marken under säljer Apple basen iPhone SE för AUD679, med 64 GB-modellen som erbjuds till AUD829. Det är ungefär $ 518 respektive $ 632 eller $ 471 respektive $ 575 när man tar ut GST (Australiens 10 procent skatt på varor och tjänster). Skillnaden är hittills störst, till $ 72 för 16 GB-modellen och $ 76 för 64 GB-versionen.

Att flytta till Indien kostar basen iPhone SE 39 000 Rs, vilket är ungefär 585 $. Landet har ingen moms för sådana varor, men det tillämpar en massa skatter ovanpå importpriset. Ändå kommer lokala kunder att behöva betala 186 dollar mer än folk som köper en iPhone SE i USA. Det finns inget ord om 64 GB-modellen, men skillnaden kommer sannolikt att bli ännu högre efter skatt.

På många marknader över hela världen har få människor råd med en iPhone, till och med en så “överkomlig” som en iPhone SE är, så det är konstigt att se Apples höjningspriser innan skatt tas ut. Företaget har traditionellt varit mycket mer aggressivt när det gäller prissättning på internationella marknader, men den här gången kanske det inte kommer undan med det.

Konsumenter som har råd att köpa en iPhone SE har en mängd alternativ, inklusive tidigare flaggskepp från LG och Samsung. Dessa enheter kanske inte är nya idag, men de är bättre valuta för pengarna vilket är något som Apple verkar glömma bort utanför sin hemmamarknad. Under tiden skulle de ha kunnat erbjuda en iPhone SE på efter att ha lagt skatter till amerikanska priser kommer sannolikt nu att överväga andra smartphones också.

Prisvärd? Tänk om.

0 Shares