Hur mycket lagring behöver din bärbara dator?

0 Shares

MacBok Pro Retina och TarDisk Pear Flash Storage

Frågan stannar när jag förbereder mig för att granska TarDisk Pear flashminneutvidgning. Doohickey finns i kapacitet på 128 eller 256 gig för antingen MacBook Air eller Pro. Det passar snyggt och snyggt in i SDXC-kortplatsen, vilket krävs; färg och mål match också. Windows-användare måste dock leta någon annanstans, och många kan vara glada att. Tekniken listar för $ 149 respektive $ 399. Men hej, Apple-fanklubben är van att betala mer för allt.

Jag kommer att testa TarDisk Pear på min 13-tums MacBook Pro med Retina-skärm, 3,1 GHz Intel Core i7-processor, 16 GB RAM och 256 GB SSD. Jag fyllde nyligen och oväntat hårddisken med foton och podcast raw-inspelningar. (Hehe, med Chromebooks så länge förstörde mig och min medvetenhet om sådana saker.) Fördubbling av lagring, särskilt med San Diego Comic-Con som kommer om 14 dagar, kan visa sig användbart för redigering av ljud, bilder och video på den bärbara datorn. Men är det nödvändigt eller konstruktivt?

Tänk på Chromebook Pixel LS, som min fru älskar. Den bärbara datorn har också i7-processor och 16 GB RAM men bara 64 gig SSD. Men med Googles molntjänster – Drive högst upp på listan – nära kopplat till operativsystemet är kapaciteten mer än tillräckligt. Filer lagras på fjärrservrar, varifrån de flesta appar körs i Chrome.

Nyligen använder jag främst 12,9-tums iPad Pro, med Apple A9x-processor, en fjärdedel av minnet på min MBP och hälften av SSD-kapaciteten. Tabletten känns lika snabbt som den bärbara datorn, och lagring hittills är mer än tillräckligt; mobilappar förbrukar mindre utrymme än sina motsvarigheter i OS X och många ansluter till molntjänster.

Behöver jag ytterligare 256 GB, eller gör du? Det finns ett starkt argument för alla som använder MacBook Air eller Pro med 128 spelningar. TarDisk Pear kunde dubbla kapaciteten för $ 149, förutsatt att du absolut behöver vad flashminneskortet lovar: Sömlös, sammanhängande lagring, det stämmer. Tillägget monteras inte som en separat disk men presenteras med Mac HD som en enda volym. Det är glatt, om min testning stöder påståendet.

Här är saken: Du kan lagra innehåll i molnet, men OS X (snart blir macOS) -appar körs främst lokalt. Monster som Adobe Photoshop, Apple Final Cut Pro eller Microsoft Office fyller upp en 128 GB SSD jävla snabbt – mycket mer när du redigerar och bearbetar digitalt innehåll. Att arbeta med en extern enhet är mycket billigare men innebär att du bär något mer. Jag använder LaCie 4TB Rugged Mini USB extern hårddisk. Amazon säljer för 219,99 dollar, vilket räcker till mindre än ett öre per megabyte. Det största av TarDisk Pear-paret är $ 1,56 / MB och det mindre $ 1,16 / MB.

Det billigaste valet för integrerad, lättinstallerad lagring är försäljningsstället. Äpplen säljer konfigurationen av Mac I har för $ 1 999 ny. Satsen är $ 200 mer för 512 GB, vilket är den slutliga kapacitet som TarDisk Pear lovar för $ 399. Jag hade aldrig möjlighet till mer, för jag köpte min Mac som använts av en Apple-återförsäljare som specialiserat sig på renoverade företagsdatorer (vilket betyder ingen byggnad att beställa). Jag spenderade cirka 600 $ mindre än nytt, inklusive tre års AppleCare-garanti som löper ut 2018. Skulle jag spendera 400 $ mer för att dubbla minne nu? Min recension kommer att svara.

Under tiden kommer jag att ompröva mina behov och försöka komma med en hanterbar matris för att konceptualisera lagringsalternativ. Tänk på den tutande LaCie-enheten, som är plug-and-play. Det är lätt nog men fungerar också som ett ankare. TarDisk Pear glider in i kortplatsen och försvinner, men installationen kräver att jag inaktiverar filkryptering i förväg. FileVault kan komma tillbaka, men inte Boot Camp – så Windows 10 med dubbla start är ute. När installationen är installerad kan lagringstillägget inte tas bort utan att OS X-volymen skadas, vilket innebär att jag inte längre kan använda SDXC-kortplatsen för min kameras SD-disk.

Jag ger dig en nedgång om hur väl den här processen går och mina intryck av prestanda och andra saker. Hej, det är vad recensioner är för.

Under tiden kommer jag att ställa mig själv frågan om lagringskapacitet, som jag uppmuntrar dig att svara på i kommentarer. Andra läsare kan dra nytta av dina personliga lösningar. Så snälla, låt oss ha dem.

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares