Hur och varför ska du uppgradera från Windows 10 Home till Professional

0 Shares

När du köpte din dator med Windows 10 förinstallerad är chansen att den kom med Windows 10 Home. Du är nog medveten om att Windows 10 Professional är tillgängligt, men visste du hur billigt och enkelt det är att uppdatera och fördelarna det kan ge dig?

Vi har några bra nyheter. Windows 10 Professional behåller allt du har lärt dig att älska om Home men lägger till mycket mer. Uppgradering till Windows 10 Professional är inte bara otroligt enkelt, det betyder inte att du måste installera om från början; det tar lite mer än att byta produktnyckel. Vi har också ett fantastiskt specialerbjudande som gör uppgradering ännu billigare än normalt, så låt oss ta en titt på vad du kan vinna om du gör hoppet.

Hemma vs Pro

Den professionella versionen av Windows 10 innehåller många funktioner och alternativ som inte finns i Home-utgåvan – och överraskande är de väldigt fördelaktiga för människor som arbetar hemifrån. Förutom en fjärrskrivbordsfunktion, som är nödvändig för att komma åt din kontors-PC på långt håll, ger Group Policy Management systemadministratörer större kontroll över operativsystemet, medan Windows 10 Professional-användare har möjlighet att gå med i en domän och kan dra nytta av Azure Active Directory Domain Join för att komma ihåg referenser.

Säkerhet ges en boost i Professional, med fjärrarbete i åtanke. BitLocker erbjuder systemövergripande dataskydd genom att kryptera dina enheter, inklusive USB-nycklar, och skydda ditt arbete från obehörig åtkomst från tredje part. En annan säkerhetsfunktion som bara finns i Professional-versionen är Assigned Access som ger större kontroll över vad användare kan göra i ett system.

Det finns också Hyper-V som låter dig köra virtualiserat operativsystem i Windows utan behov av extra programvara, till exempel en insiderbyggnad av Windows 10, en Linux-distribution och ännu äldre versioner av Windows. Dessutom inkluderar Professional Sandbox som gör att du kan testa ny programvara utan att installationen påverkar ditt huvudsystem.

Professionella användare får mer kontroll över hur och när Windows-uppdateringar levereras. Försena kritiska uppdateringar med upp till 30 dagar och valfria uppdateringar med upp till ett år, se till att eventuella fel rensas ut innan du uppdaterar din dator. Viktigt om du behöver den mest stabila Windows 10 för ditt företag.

Microsoft Update för företag och Microsoft Store för företag är också unika för Windows 10 Professional, vilket gör det enklare att hantera ett stort antal datorer.

Sammantaget finns det ett antal övertygande skäl till att seriösa användare, proffs och affärsanvändare ska flytta hemifrån och överväga att uppgradera till Professional.

Få din uppgradering nu

Vi har ett specialavtal som sparar kolossala $ 160 (eller 80 procent) av det vanliga priset för Windows 10 Professional. Du kan ta dig en licensnyckel till ett reducerat pris (bara 39,99 USD) genom att följa instruktionerna här.

Det är värt att notera att du behöver ett fullt aktiverat Windows 10-hem för att gå upp till Professional. Du kommer inte att kunna uppgradera ett icke-aktiverat hem.

Så när du väl har köpt din Windows 10 Professional-produktnyckel är det dags att göra uppgraderingen, och det är en bra idé att se till att du har alla de senaste uppdateringarna för Windows installerade.

    Klick Start> Inställningar och gå till Uppdatering och säkerhet

    Gå till Windows uppdatering avsnitt och klicka Sök efter uppdateringar

    Ladda ner och installera alla tillgängliga uppdateringar och flytta sedan till Aktivering avsnitt Klicka på Byt produktnyckel länk till höger, ange nyckeln du har köpt, klicka Nästa och följ instruktionerna på skärmen Windows laddar ner Professional-funktionerna och startar sedan om

Och det är allt. Du är bra att gå. Njut nu av Windows 10 Professional.

Fotokredit: Friemann / Shutterstock

0 Shares