I 30 procent-buggen faller iPhone-batteriets livslängd dramatiskt i iOS 10.1.1

0 Shares

iphone-batteri-kvinnlig-hand

Om du har uppdaterat din iPhone till iOS 10.1.1 kan du ha börjat känna att ditt batteri inte räcker så länge det brukade. Du är inte ensam; du kan uppleva vad som har fått namnet 30 procent bugg.

Många användare klagar över att deras iPhones plötsligt kommer att falla från 30 procent batteriladdning till 1 procent och sedan stängas av. Problemet verkar inte påverka en viss generation av iPhone, vilket tyder på att problemet ligger hos iOS själv, men just nu har Apple inte en fix tillgänglig.

Det finns en ganska lång diskussionstråd på Apples supportforum där användare förklarar ett antal olika problem. Förutom det plötsliga fallet i batterinivå från 30 till 1 procent, har andra sagt att deras iPhone tappar över natten även när den är avstängd.

Konstigt, när batterinivån sjunker till 1 procent ser en snabb omstart när den är ansluten till en laddare att nivån hoppar upp till 30 procent. Användarna är förbryllade över vad som händer, och Apple har hittills inte varit till någon hjälp.

Varken nedgradering till iOS 10.1 eller uppgradering till iOS 10.2 beta löser problemet, och vissa användare som har fått utbytestelefoner säger att problemet kvarstår även på nya enheter. Med inget släppdatum som ännu är känt för den slutliga versionen av iOS 10.2 är det enda rådet för dem som drabbas av problemet att komma i kontakt med Apple och hoppas på det bästa.

Bildkredit: Kaspars Grinvalds / Shutterstock

0 Shares