I iOS 11.3 kan iPhone-användare inaktivera prestandastrypning

0 Shares

iOS 11.3 AR-upplevelse

Apple har skadat sitt rykte genom att i hemlighet strypa prestandan hos åldrande iPhones. Smartphone-tillverkaren säger att det tog den här kursen för att förhindra en minskning av batteriets livslängd, även om många tror att anledningen var att få kunder att byta till en nyare modell. Ändå lovade VD Tim Cook att iPhone-användare snart skulle kunna välja bort.

Och idag avslöjar iPhone-tillverkaren officiellt att den här funktionen kommer att introduceras i iOS 11.3. Denna version av det mobila operativsystemet är för närvarande i förhandsgranskning och den rullas ut “i våras.”

Apple säger att iOS 11.3 kommer att ge användarna en meny där de kan kontrollera status på batteriet och inaktivera prestandastrypningen, om funktionen är aktiv. Apple säger att det kommer att synas på iPhone 6 och nyare smartphones.

Prestanda regleras endast på enheter som lider av batteriförsämring, och Apple säger att de bara introducerade den här funktionen i iOS 10.2.1. Användare kommer att kunna stänga av den från batterimenyn under Inställningar.

Listan över berörda iPhones exkluderar iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X, som lanserades i september. Med tanke på hur nya enheterna på marknaden är ser Apple sannolikt ingen anledning att aktivera en sådan funktion på dessa modeller – åtminstone inte ännu.

Det är värt att notera att när iOS 10.2.1 släpptes stödde Apple också iPhone 5, iPhone 5c och iPhone 5s. Med iOS 11 behålls endast iPhone 5s och den kommer även fortsättningsvis att stödjas i iOS 11.3. Det är oklart om det också påverkas av prestationsstrypning. Om så är fallet kommer Apple inte att ge användarna ett sätt att välja bort, baserat på vad det meddelade idag.

Men vad finns det mer i iOS 11.3? Tja, det finns nya augmented reality-upplevelser, med tillstånd av ARKit 1.5, animoji i Messages och Business Chat, som gör det möjligt för iOS-användare att prata direkt till företag från Messages (liknar Facebook Messenger). Detta sägs komma med stöd från Discover, Hilton, Lowe’s och Wells Fargo i detta skede.

Det finns också Health Records i Health-appen, musikvideor i Apple Music, en ny videogrupp i For You i Apple News, HomeKit-autentisering och support för Advanced Mobile Location, som är utformad för att automatiskt skicka användarens plats när de kommer i kontakt med räddningstjänster på marknader som stöds.

0 Shares