I-Mate K-Jam recension

0 Shares

Här ser vi HTC Wizard består av i-mate K-Jam, även om du också ser det som T-Mobile MDA Vario här och i USA.

Viktminskning har ett pris

Det är mindre än konkurrenterna, men med den förlusten i storlek har vi tappat 3G-kapacitet – det är Wi-Fi eller GPRS härifrån – och vi tittar på en QVGA-skärm och 200 MHz-processor.

Lyckligtvis har det ett QWERTY-tangentbord och, med Windows Mobile 5.0, kan det fortfarande full surfning på Internet, Outlook, Word, Excel och PowerPoint.

Kapabel men ovillig, tack vare den där småprocessorn – börja knäppa urskiljbart på skärmen med dina stubbiga fingrar så förvirrar du det snabbt. Detta är exceptionellt frustrerande och en dålig morgon kommer att få dig att klaga på bristen på ett “ordentligt” mobilt tangentbord.

Men K-Jam är allsmäktig jämfört med mobiltelefoner av samma storlek. Glöm inte att den kan ordentligt surfa på webben, e-postmeddelanden med bilagor, Skype VoIP och dokumenthantering på kontorsnivå. Det är bara inte ett så skarpt affärsverktyg som till exempel O2 XDA Exec.

Storleken och balanspunkten för K-Jam innebär att man skriver bäst på tangentbordet genom att kupa i handen och använda tummen. En överraskande hastighet kan uppnås, även om RSI-patienter förmodligen inte kommer att tycka mycket om det.

0 Shares