I Windows 10 maj 2020 Update har Microsoft flyttat Fresh Start-återställningsverktyget

0 Shares

Microsoft-byggnad i Kalifornien

Windows 10 har alltid haft ett antal återställningsalternativ för när det är dags att installera om operativsystemet. En av dessa kallas Fresh Start, vilket ger dig möjlighet att installera om Windows 10 medan du behåller filer och vissa inställningar och appar.

I Windows 10 maj 2020 Update (Windows 10 version 2004) verkar det här praktiska återställningsverktyget ha försvunnit. Faktum är att Microsoft till och med har uppdaterat sina supportsidor för att indikera att Fresh Start endast är tillgängligt i Windows 10 version 1909 och tidigare. Men funktionaliteten hos Fresh Start är fortfarande tillgänglig – du behöver bara veta var du ska leta.

Se även:

Kort sagt, Fresh Start har flyttats till Återställ den här PC-funktionen i Windows 10 maj 2020-uppdatering – även om det fortfarande finns referenser till det i operativsystemet. Om du öppnar Windows-säkerhet från avsnittet Uppdatering och säkerhet i Inställningar, finns det i rubriken “Enhetens prestanda och hälsa” en rubrik och en ny beskrivning av verktyget. Men det är inte riktigt där.

Över på sina supportsidor noterar Microsoft:

Ny start är tillgänglig för Windows 10-versioner före 2004.

Men allt går inte förlorat, som företaget fortsätter med att förklara:

För version 2004 och senare har nystartfunktionen flyttats till Återställ den här datorn. För att återställa din dator, gå till Start > inställningar > Uppdatering och säkerhet > Återhämtning > Återställ den här datorn > Komma igång. Välj sedan Behåll mina filer, välj moln eller lokalt, ändra dina inställningar och ställ in Återställa förinstallerade appar? till Nej.

Om du inte ser alternativet att Återställ förinstallerade appar, det betyder att din dator inte har konfigurerade förinstallerade appar och inte återställer appar från din datortillverkare.

0 Shares