Icke-Microsoft utnyttjar i takt med att hackare vänder sig till servrar

0 Shares

hackare bärbar dator

En ny rapport från AlienVault, baserad på resultat från leverantörernas hotrapporter i sin Open Threat Exchange (OTX) -plattform, avslöjar att fler icke-Microsoft-exploateringar är på topp 10-listan i år.

Detta beror till stor del på en ökning av serverattacker, särskilt kryptovaluta-gruvdrift botnät som använder fjärranvändning, som Drupal. Rapporten ser också att en IoT-exploatering gör listan för första gången.

Med en positiv anteckning visar OTX Trends Report en uppmuntrande uppgång i informationsdelning över InfoSec-industrin, inklusive mycket oberoende forskningsdelning på Twitter. OTX själv har nu mer än 100 000 deltagare.

Enligt rapporten “När fler företag och forskare tittar på sätt att dela hotdata ser vi mer användbar och användbar information flöda in i OTX. Denna öppenhet och samarbete har inte bara resulterat i att organisationer kan försvara sig bättre – utan ökat förtroendecirklar inom branschen där faktisk hotinformation delas mer öppet. En trend som vi har sett växa genom åren. “

Utbytet av information förbättrar hotinformationen och gör det lättare för försvarare att upptäcka hot som kan ha omformulerats.

Rapporten rankar också de motståndare som är mest registrerade i leverantörsrapporter. Den nordkoreanska ‘Lazarus Group’ kommer högst upp på listan, följde den ryska gruppen ‘Sofacy’ och det iranska ‘Muddy Water’. Lazarus består sannolikt av några olika undergrupper av angripare som delar samma kodbas och ofta rapporteras dock under samma namn, så dess inflytande kan överrapporteras.

Du kan läsa mer om rapporten och OTX på AlienVault-bloggen.

Bildkredit: vectorfusionart / depositphotos.com

0 Shares