Imagination Technologies är till salu efter att ha släppts av Apple

0 Shares

iPhone-hand

Tillbaka i april avslöjade Imagination Technologies att det hade tappats av Apple och därför inte längre skulle leverera GPU-chips för användning i iPhones, iPads och andra produkter. Efter att ha tappat 70 procent av sitt värde lägger det brittiska företaget ut till försäljning.

Aktierna i Imagination föll dramatiskt efter att Apple drog det, men nyheterna om försäljningen ledde till ett hopp på 21 procent. Företaget värderas till cirka 425 miljoner pund (538 miljoner dollar) och tillkännagivandet kommer efter att flera parter uttryckt intresse för ett förvärv av Imagination Technologies Group plc i sin helhet.

Företaget är fortfarande i tvist med Apple eftersom Imagination anser att det inte är möjligt för iPhone-tillverkaren att köpa eller bygga GPU-chips utan att bryta mot patent. Trots detta finns det spekulationer om att Apple kan vara intresserad av att köpa företaget, men liknande Intel, Qualcomm och Mediatek har också föreslagits.

I ett uttalande säger Imagination:

Imagination Technologies Group plc (LSE: IMG, “Imagination”, “gruppen”) meddelar att de under de senaste veckorna har fått intresse från ett antal parter för ett eventuellt förvärv av hela koncernen. Styrelsen för Imagination har därför beslutat att inleda en formell försäljningsprocess för koncernen och inleder inledande diskussioner med potentiella anbudsgivare.

Företaget påpekar att den befintliga försäljningsprocessen för dess MIPS- och Ensigma-verksamhet utvecklas bra och säger: “Det kan inte finnas någon säkerhet att något erbjudande kommer att göras för Imagination, inte heller att någon transaktion kommer att genomföras, eller vad gäller något sådant erbjudande eller transaktion. “

Bildkredit: Anna Hoychuk / Shutterstock

0 Shares