IMAP mot POP3 | Fullständig detaljerad jämförelse

0 Shares

IMAP och POP är de två termer som du kan ha stött på när du skapade en e-postklient eller app. Det här är de två tjänsterna som gör det möjligt för dig att komma åt dina e-postmeddelanden från en tredjepartsapplikation. Eftersom vi inte kände till båda termerna var det svårt att välja en av dem och därför bestämde vi oss med hjälp av traditionell träff- och testmetod för att kontrollera vilken av de två som fungerar bra för oss. För att använda fördelarna med dessa två tjänster är det mycket viktigt att förstå dem i en detaljerad mening. Således hjälper den här artikeln dig att fördjupa dig i arbetet, användningen och skillnaderna mellan IMAP mot POP3, dessa bogseringstjänster så att nästa gång du vet vilken du ska välja bland dessa två tjänster.IMAP mot POP3 | Fullständig detaljerad jämförelse

IMAP Vs POP3 Full jämförelse

IMAP

IMAP översätts till Internet Message Access Protocol. Denna tjänst fungerar utifrån principen att både mottagna och skickade e-postmeddelanden lagras på servern. Det låter dig synkronisera och komma åt dina e-postmeddelanden via olika enheter.

Fördelar:

  Det är bekvämare när du når dina e-postmeddelanden när som helst från vilken enhet som helst i världen. Tjänsten ger dig möjlighet att lagra e-post lokalt.

Nackdel:

  Det ger användaren mindre säkerhet eftersom e-postmeddelandena kan nås från vilken enhet som helst.

Läs också: – Windows 10 vs Windows 7: Vilket är rätt alternativ?

POP eller POP3

POP står för Post Office Protocol. Tjänsten fungerar annorlunda än IMAP. Här lagras både skickade och mottagna e-postmeddelanden på en enda enhet till skillnad från IMAP. Det är möjligt att komma åt e-postmeddelandena endast från den enskilda enhet som de har lagrats på.

Fördelar:

  Användaren kan njuta av mer integritet och säkerhet eftersom det inte är möjligt att komma åt e-postmeddelandet från någon annan enhet. E-postmeddelandena lagras alltid lokalt och därför har användarna möjlighet att komma åt dem även i avsaknad av en internetanslutning. Det har möjlighet att integrera flera servrar och e-postkonton i en inkorg.

Nackdel:

  Det är mindre bekvämt eftersom det skulle vara svårt att komma åt e-post om enheten som tidigare användes för att komma åt e-post förloras eller skadas.

Läs också: – EverNote vs OneNote | Vilken är bäst?

Vilken tjänst ska du välja själv i striden om IMAP Vs POP 3?

Välj POP:

  Om du vill njuta av hög integritet och säkerhet eftersom det bara gör att du kan komma åt dina e-postmeddelanden från en enhet. Om du vill komma åt dina e-postmeddelanden även i avsaknad av internetanslutning bör du gå till POP. Internet krävs dock för att skicka och ta emot e-post.

Välj IMAP:

  Om du vill få åtkomst till din e-post från flera enheter. Även om du har en stabil internetanslutning att lita på. Om du vill att dina e-postmeddelanden ska säkerhetskopieras hela tiden.

Även om det inte finns någon tydlig vinnare i denna kamp mot IMAP Vs POP, är det bättre att använda en av de tjänster som passar ditt sätt att komma åt dina e-postmeddelanden. Vi rekommenderar våra läsare att använda Internet på ett bättre sätt och alltid vara försiktiga med online-bedrägerierna.

Läs också: – Spotify Free vs Premium vs Student vs Family Plan

Slutsats

Gilla och dela den här artikeln med dina vänner, kollegor och släktingar för att sprida kunskapen och hjälpa dem att förbättra sin upplevelse när de får tillgång till deras e-post. Vi uppskattar verkligen en recension från dig. Om du har någon teknikrelaterad fråga, låt oss veta det genom dina kommentarer så försöker vi se till att vi löser din fråga på bästa möjliga sätt så snart som möjligt.

0 Shares