Incipio köper Griffin

0 Shares

ShakeMoney

På teknikmarknaden finns det många typer av tillverkare. Två sådana exempel är de som tillverkar enheter och de som gör tillbehör till dessa enheter. Det här fungerar bra, förstår du, eftersom konsumenterna inte bara älskar prylar, utan de älskar också att anpassa dem med fodral och andra saker.

På tal om tillverkare av tillbehör är Griffin känd för sina kvalitetserbjudanden. I synnerhet Apple-användare har länge köpt företagets produkter, men det gör också tillbehör till enheter som inte är Apple. Idag tillkännager den populära ärenden, Incipio (som också äger Incase och Braven), att de har förvärvat Griffin för en oönskad summa pengar. Är detta bra eller dåligt?

“Griffin har 25 år av design, tillverkning och distribution av ikoniska mobiltillbehör. Som en del av Incipio Group stärker Griffin vår produktutveckling och tillverkningskapacitet, kompletterar våra befintliga produktlinjer i robusta fodral, kraft och anslutningsmöjligheter och låter våra varumärken nå en bredare inhemsk och internationell publik genom förbättrad distribution i business-to-business , företag och utbildning vertikalt “, säger Andy Fathollahi, grundare och VD för Incipio Group.

Paul Griffin, grundare och VD för Griffin Technology förklarar, “det här är ett spännande och avgörande ögonblick för Griffin-varumärket. Samarbete med Incipio Group ger Griffin ett starkt stödsystem och förbättrade möjligheter att fortsätta utveckla tillbehör som människor älskar och använder varje dag” .

Du kan se mig interagera med ett iPod touch “Survivor” -fodral av Griffin i videon nedan (i mitt badrum). Tyvärr skulle fodralets orange färg tona foton när du använder kamerablixten, så jag kunde inte rekommendera det. Bortsett från dessa “Survivor” -fall är många omtyckta och troligen en anledning till att Griffin var attraktiv för Incipio.

Så som jag frågade tidigare, är det här bra eller dåligt? Det verkar faktiskt vara ganska obetydligt ur konsumenternas synvinkel. Incipio avser att hålla Griffin-varumärket vid liv (ja!), Och det kommer det att göra inte stänga huvudkontoret i Nashville, TN. Med andra ord bör det vara som vanligt. Förhoppningsvis innebär detta att inga jobb kommer att minskas, men det återstår att se.

Vad tycker du om den här affären? Berätta för mig i kommentarerna.

Bildkredit: vovan / Shutterstock

0 Shares