Indien har mobila kriminaltekniska verktyg för att hacka iPhones

0 Shares

iPhone-lösenord

Fallet med FBI som försökte tvinga Apple att ge bakdörråtkomst till San Bernardino-skyttens iPhone fokuserade ännu en gång på säkerhet och kryptering. Byrån kan ha kunnat få tillgång till telefonen med hjälp från en tredje part, men den indiska regeringen har gått en bättre.

Kommunikationsminister Ravi Shankar Prasad har avslöjat att regeringen har ett verktyg som kan användas för att få tillgång till, bland andra enheter, Apples iPhone. Detta betyder inte att ett verktyg har skapats som kringgår kryptering, utan att en metod för att komma förbi låsskärmen har utvecklats.

Prasad sa vid parlamentet i Indien: “Som en del av ett program har ett verktyg för mobil kriminalteknik utvecklats som hanterar smarta telefoner inklusive Apple-telefoner”. Han fortsatte med att säga att det inte fanns några planer på att implementera verktyget som en bakdörr, vilket antydde att det var något som bara skulle användas när och när.

Ministern sa att verktyget hade uppstått som en del av en kontinuerlig process för forskning och utveckling snarare än att handla om iPhones för särskild uppmärksamhet. Prasad avslöjar inte vilka andra telefoner och enheter regeringen kan komma åt, men smarttelefonanvändare kommer att vara nöjda med Prasads erkännande att en universell krypteringsnyckel inte har utvecklats.

Fotokredit: Shutterstock / ymgerman

0 Shares