InFocus M350 Specifikationer och granskning: Inget speciellt, inget dåligt

0 Shares

InFocus har introducerat två nya smartphones M350 och M530 som faller under kategorin budget smartphones nyligen på marknaden och i den här artikeln granskar vi M350. Sammantaget ser smarttelefonen bra ut, har en fin design som passar perfekt i handen.

[The video review is available at the end of the article.]

Innan vi går in i detaljer, låt oss prata om specifikationer och designaspekter av InFocus M350-smartphone.

DSC_0019

InFocus M350 Specifikationer

M350 har en 1,5 GHz MediaTek-processor med fyra kärnor med 2 GB RAM och 16 GB intern lagring med möjlighet till expansion med MicroSD-kort på upp till 32 GB.

Den har en 5-tums 294 PPI kapacitiv HD-pekskärm med en skärmupplösning på 720 x 1280 pixlar. Touchen är väldigt lyhörd eftersom du inte upplever någon fördröjning när du kör.

På framsidan och baksidan finns två 8MP snappers som har autofokusfunktioner.

DSC_0026

På anslutningsfronten är enheten en smartphone med dubbla SIM-kort med 4G LTE-stöd i SIM1 och 2G-stöd i SIM2. Den har också Bluetooth 4.1, dual-band Wi-Fi med hotspot-stöd och MicroUSB 2.0 med OTG-stöd.

Under huven har den närhet, accelerometer, omgivande ljus och gyroskopsensorer. Och har ett 2500 mAh batteri.

På programvarudelen körs den på Android 4.4.4 KitKat, vilket är något som går tillbaka i ålderdomen.

InFocus M350 Design

Smarttelefonen har en metallfärgad kromfärgad ram och en mycket praktisk böjd design med runda kanter och ett tunt avtagbart plastskydd på baksidan med företagets logotyp, InFocus, i mitten.

DSC_0023

8 MP BSI-sensor Bakre kamera innesluten i metallhölje med brusreducerande sekundär mikrofon och LED-blixt placerad på toppen och högtalargallret är placerat längst ner på baksidan.

På framsidan har den 5-tums HD-skärmen utan fysiska kapacitiva knappar och en 8MP framsida vänd mot kameran i det övre högra hörnet strax ovanför skärmen och nära rösthögtalaren.

Närhetssensorn och LED-aviseringslampan placeras på andra sidan högtalaren. Och längst ner, företagets branding igen med den primära mikrofonen placerad precis på toppen av telefonens ansikte.

DSC_0022

Standardljuduttaget för att ansluta hörlurar finns överst medan Micro-USB-porten har placerats längst ner på telefonen. Och strömbrytaren på höger sida av ramen och volymvippan är till vänster. Företaget borde ha funderat på att hitta både strömbrytaren och volymvippan på ena sidan av telefonen.

Att vara en 5-tums skärmtelefon är ganska praktisk och passar perfekt i handen.

InFocus M350-funktioner

Kamera

DSC_0020

InFocus M350 har två 8MP bakre och främre snappers med några sällsynta funktioner i den främre kameran. Nästan ingen annan smartphone i detta prisklass ger en 8MP BSI-sensor framåtvänd kamera med autofokus och 720p videoinspelning @ 60 fps-funktionalitet.

DSC_0021

Den bakre kameran är också en 8MP BSI-sensor med F2.2-bländare och har kopplats med en enda LED-blixt. Kameran kan spela in 1080p-videor @ 30fps och 720p-videor @ 60fps. Den kommer också laddad med andra funktioner som Live Picture, Panorama-läge, geotaggning, pekfokus, ansiktsavkänning och digital bildstabilisering.

Prestanda- och riktmärketestning

Vi har redan granskat några andra smartphones i denna och ovanstående kategori, men det verkar krossa testresultaten som erhållits av enheterna som kommer till en prislapp som liknar den.

GeekBench gav det en total poäng på 719 medan AnTuTu benchmarking-app rankade den med poängen 22767. Resultaten överträffar poängen för Motorola Moto X första generationen som drivs av Qualcomm Snapdragon S4 Pro.

Spelets prestanda för denna enhet är anmärkningsvärd, medan vi granskade försökte vi köra några spel inklusive Asphalt 8: Airborne och Modern Air Combat 3D, allt gick smidigt och gav användaren en rik spelupplevelse.

Batteri

DSC_0024

Telefonen har ett icke-avtagbart 2500 mAh batteri, som kan ta dig igenom hela dagen på en enda full laddning. Bortsett från det kunde vi se ett snabbt avlopp när vi gjorde några datorintensiva uppgifter och spelade några intensiva batterispel som Clash of Clans – det är ganska typiskt för alla smartphones på den nuvarande marknaden.

Den har också ett energisparläge som gör det möjligt att styra vissa telefonfunktioner för att hjälpa till att spara återstående laddning för grundläggande nödvändiga uppgifter.

Programvara – Android KitKat

Gissa vad är den dåliga sidan av den här smarttelefonen? Programvaran den körs på. Den föråldrade Android 4.4.4 placerade sina konkurrenter i kö. För nästan ett år sedan introducerade Google Android 5.0 och majoriteten av företagen idag har introducerat det i sina smartphones, men InFocus vill få kunden att inse att de fortfarande håller fast i samma gamla lera.

Telefonfunktioner, få extra men ändå mycket hjälpsamma alternativ i inställningsmenyn som Autostart Manager som låter dig hantera vilken app som ska startas automatiskt, ett annat alternativ är standardappkonfiguration som låter dig hantera alla anpassningar du har gjort till din telefon mycket enkelt. Dual SIM-hantering, geströrelser och schemalagd ström på och av är några fler att nämna.

Det finns inget mycket att diskutera om mjukvarudelen i den här telefonen, eftersom den bara är ganska grundläggande Android.

DSC_0029

InFocus M350 nyckelspecifikationer:

Storlek: 151 x 71,5 x 10,6 mm
Vikt: 146 gram
Processor: MediaTek MT6732 1,5 GHz fyrkärna
RAM och lagring: 2 GB och 16 GB intern lagring som kan utökas upp till 64 GB via MicroSD-kort
Display: 5-tums 720 x 1280 pixlar skärm med 294 PPI
Kamera: 8 MP BSI-sensor främre och bakre kamera med autofokus och LED-blixt
Batteri: 2500mAh
Nätverk: Dual Micro-SIM med 4G LTE-stöd och SIM-hantering
Anslutning: Wi-Fi, Bluetooth 4.1, Micro USB-port och FM
Programvara: Android 4.4.4 KitKat

Fördelar:

Den kurviga designen hjälper smarttelefonen att ge bättre grepp när du kör med en hand. Prestandan hos M350 är utmärkt eftersom den enkelt hanterar de flesta datorintensiva uppgifter. Högtalare presterade också bra med en ljudklassificering i det acceptabla området. Den 5,0-tums skärmen är bra att titta på HD-filmer eller spela spel. 2500 mAh-batteriet kan ta dig hela dagen under normal användning utan problem. 8MP pixel framåtvänd kamera fungerar exceptionellt bra med autofokus, för denna prispunkt – ingen annan konkurrent tillhandahåller en så fin framåtvänd kamera. 8MP bakre kamera kan ta bilder av hög kvalitet och full HD-videor.

Nackdelar:

Plastbaksidan är mycket tunn och ser ut som om den har gjorts av billig plast. Att ta bort bakstycket ger dig en ny nivå av smärta och gör också för mycket ljud. Medan de flesta av de konkurrerande smartphonesna har Android 5.0 ur lådan eller är tillgängliga som en OTA-uppdatering, kör InFocus M350 fortfarande Android 4.4.4 KitKat.

InFocus M350 Video Review

Sammanfatta

InFocus M350 är prissatt för Rs. 7 999 och finns exklusivt online på Snapdeal. Och är en av de billigaste men ändå bra 4G LTE-telefonerna som finns på marknaden just nu.

Liksom alla andra enheter har InFocus återigen visat sig ha en extraordinär smartphone för det riktade prisklassen. Även om varumärket inte är så känt, har det fortfarande specifikationerna som ingen annan smartphone kan komma nära. Förutom några nackdelar är den här smarttelefonen bra att använda för de flesta ändamål.

0 Shares