Ingen HomePod till jul eftersom Apple försenar lanseringen av smart högtalare till 2018

0 Shares

Lanseringen av den efterlängtade Apple HomePod har försenats till nästa år. IPhone-tillverkaren hade planerat att släppa sitt svar till Google Home och Amazon Echo i december, men medger nu att mer utveckling behövs.

Förseningen innebär att alla som hoppas få en HomePod till jul kommer att bli besvikna. Apple har inte utarbetat den exakta orsaken till förseningen, men med en “premium” prislapp på $ 350 – och detta är en produkt som kommer från Apples stabila – kunder kommer inte att vara nöjda med något som är mindre än perfekt .

Apple gav oss först en glimt av HomePod i juni, men nästan sex månader senare säger företaget att mer arbete fortfarande behövs. Det är inte klart om det här är ett problem med programvara, hårdvara eller produktion, men en fördröjning är en fördröjning.

En Apple-talesman sa:

Vi behöver lite mer tid innan det är klart för våra kunder. Vi börjar leverera i USA, Storbritannien och Australien i början av 2018.

Att missa den lukrativa julmarknaden kommer utan tvekan att skada Apple lite, men på lång sikt kommer det förmodligen inte att påverka HomePods totala popularitet.

0 Shares