Inte alla iPhone 7 är skapade lika

0 Shares

iPhone 7 Plus

Beroende på vilken iPhone 7 eller iPhone 7 Plus-version du köper kan du uppleva lägre lagrings- och mobilhastigheter jämfört med andra modeller i sortimentet – och åtminstone när det gäller den trådlösa prestandan kanske det inte finns något du kan göra om det.

En rapport om lagringsprestanda för basen iPhone 7 Plus, som har 32 GB lagring, avslöjar att den är ett par gånger långsammare vid samma uppgift än en 128 GB iPhone 7, i både syntetiska och verkliga riktmärken.

IPhone 7 och iPhone 7 Plus delar samma lagringskapacitet över hela linjen, så dessa resultat kan tillämpas på båda uppställningarna, som har 32 GB, 128 GB och 256 GB versioner.

GSMArena, som utförde testerna, rapporterar att iPhone 7 Plus med 32 GB lagringsutrymme är långsammare än 128 GB iPhone 7 i Basemark OS II-minne (839 vs 1721), PassMark Disk Mark (43668 vs 69616), PassMark Storage Write (39.6 MB / s vs 308MB / s) och PassMark Storage Read (691MB / s vs 926MB / s) riktmärken, samt när du kopierar en fem minuters 4K-video (52 sekunder mot 17 sekunder).

32 GB iPhone 7 är mer närmare 64 GB iPhone 6s Plus, som Apple presenterade förra året, med den förra kommande i PassMark Storage Read (691MB / s vs 628MB / s) och videokopieringstestet (52 sekunder vs en hel minut ) och det senare i resten av riktmärkena.

Om du tror att du behöver den extra lagringsprestanda som erbjuds av 128 GB-modellen (eller 256 GB-modellen för den delen), bör du välja den dyrare lagringsversionen. Annars kan du hålla fast vid basen iPhone 7 eller iPhone 7 Plus, eftersom det sannolikt kommer att vara mycket snabbt för en avslappnad användare.

Anledningen till att vi ser en skillnad i prestanda mellan basen iPhone 7 eller iPhone 7 Plus och nästa modell (er) i sortimentet beror på hur lagringskapaciteten uppnås. I grund och botten, enligt iMore, finns det fler marker på de “bättre” modellerna, som fungerar parallellt för att överföra innehåll. Ett enda chip är lika snabbt på vilken modell som helst i den här generationen, men eftersom det finns fler på de dyrare modellerna upplever användare helt enkelt snabbare hastigheter.

När det gäller mobilprestanda är saker lite svårare, eftersom skillnaden inte kommer från vilket lagringsalternativ du kommer från utan snarare vilken region du köper din iPhone 7 eller iPhone 7 Plus. Vad du behöver veta är att enligt Cellular Insights, som har testat både de amerikanska och europeiska iPhone 7 och iPhone 7 Plus-modellerna, uppnås den bästa mobilprestandan av USA: s sålda flaggskepp.

Mer specifikt får modellerna A1660 (iPhone 7) och A1661 (iPhone 7 Plus) som Apple säljer i USA för Sprint och Verizon, som drivs av ett Qualcomm-modem, bättre resultat än den SIM-fria, olåsta A1778 (iPhone 7) och A1784 (iPhone 7 Plus) -modeller som har ett Intel-modem för mobilanslutning.

Skillnaden i mobilprestanda är inte uppenbar när signalstyrkan (RSRP) är bra, men när den börjar sjunka. Cirka -85dBm utför de ungefär samma oavsett band, men efter det är den Qualcomm-tillverkade MDM9645M mycket överlägsen den Intel-utvecklade XMM7360, med genomströmningen sjunker med tiotals Mbps vid vissa signalstyrkor (jag märker det kraftigaste i prestanda mellan -105dBm och -115dBM).

I det här fallet tror jag att mobilprestandan betyder mer, men eftersom du inte kan välja exakt vilken modell du köper från din mobiloperatör eller återförsäljare måste du helt enkelt nöja dig med vad du kan få. Om du inte har något emot att importera en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus från USA, det vill säga.

0 Shares