Intel Accelerated Memory Scanning laddar bort skanning av skadlig programvara till GPU: er för att öka prestandan

0 Shares

Intel-logotyp på en byggnad

Spectre- och Meltdown-sårbarheterna riktade verkligen människors uppmärksamhet mot processors säkerhet, och Intel har arbetat hårt för att övertyga användarna om att det tar säkerhet på allvar. Med detta i åtanke har företaget nu tillkännagett en ny teknik för hotdetektion som introducerar två nya tekniker för bekämpning av skadlig kod.

Accelerated Memory Scanning laddar ner skanning av skadlig programvara till GPU: er, tar belastningen på processorer och hjälper till att förbättra prestanda. Det finns redan intresse, med Microsoft planerar att lägga till stöd för Windows Defender Advanced Threat Protection. Intel har också avslöjat Advanced Platform Telemetry som är tänkt att minska antalet falska positiva resultat.

Se även:

Intel säger att riktmärken för Accelerated Memory Scanning-tekniken hjälper till att minska CPU-användningen från 20 procent ner till 2 procent. Det är – på papper, åtminstone – en relativt enkel teknik som ser att skanning av skadlig programvara hanteras av Intels integrerade grafikprocessor.

Tekniken bör inte bara hjälpa till att förbättra systemets prestanda utan också bidra till att öka detekteringsgraden. Medan Intel för närvarande nämner Microsoft som planerar att implementera Accelerated Memory Scanning, finns det ingen anledning att det inte skulle kunna användas av anti-malware-verktyg från andra företag också.

Intels Rick Echevarria delar också detaljer om en andra funktion för hotdetekteringsteknik:

Intel Advanced Platform Telemetry kombinerar plattformstelemetri med maskininlärningsalgoritmer för att förbättra upptäckten av avancerade hot, samtidigt som falska positiva effekter minskas och prestandapåverkan minimeras. Den första Cisco-produkten som utnyttjar denna integration är Cisco Tetration-plattformen, som tillhandahåller datacentrets säkerhet och molnarbetsbelastningsskydd.

Utöver dessa två funktioner för hotdetektering har Intel också lanserat Security Essentials. Intel Security Essentials är tillgängligt på Intel Core-, Intel Xeon- och Intel Atom-processorer och är en avgörande etikett för en serie hårdvarusäkerhetsfunktioner inklusive säker start, hårdvaruskydd, accelererad kryptografi och betrodda körningsklavar.

Du kan ta reda på mer i Intels tillkännagivande.

Bildkredit: photobyphm / Shutterstock

0 Shares