Intel tillkännager att det går ut ur 5G-mobilmodemmarknaden efter att Apple och Qualcomm begravt skräp

0 Shares

Intel-logotyp under förstoringsglas

Intel har meddelat att man kommer att lämna 5G-smarttelefonmodemverksamheten och kommer att bedöma möjligheterna för 4G- och 5G-modem på datorer samt datacentrerade enheter och IoT-enheter.

Medan Intel inte har angett en länk mellan de två tillkännagivandena kommer nyheterna precis efter att Apple och Qualcomm sa att de avslutar sina juridiska strider. Det betyder att Intel inte kommer att leverera modemet för 5G iPhone, men företaget säger att det kommer att fortsätta investera i sin 5G-nätverksinfrastrukturverksamhet.

Se även:

Bob Swan, VD för Intel, sa: “Vi är mycket glada över möjligheten i 5G och” molnförklaringen “av nätverket, men i smarttelefonmodembranschen har det blivit uppenbart att det inte finns någon tydlig väg till lönsamhet och positiv avkastning. .

Swan tillade:

5G fortsätter att vara en strategisk prioritering inom Intel, och vårt team har utvecklat en värdefull portfölj av trådlösa produkter och immateriella rättigheter. Vi utvärderar våra alternativ för att förverkliga det värde vi har skapat, inklusive möjligheterna i en mängd olika datacentrerade plattformar och enheter i en 5G-värld.

Intel betonar att man inte överger sitt nuvarande sortiment av 4G-mobilmodem, men säger att man inte förväntar sig att lansera 5G-modemprodukter på smarttelefonmarknaden. Detta inkluderar tidigare planerade produkter som ska lanseras 2020.

Bildkredit: Pavel Kapysh / Shutterstock

0 Shares