Intex B4301 Smart 4K 43-tums LED TV-recension

0 Shares

Intex är ett av de kända smarttelefonmärkena i Indien som nyligen kom till TV-delen av marknaden. Den senaste utgåvan från Intex är Intex B4301; en 43-tums smart-TV med 4K UHD-uppspelningsstöd. Priset på TV: n är inställt på Rs. 52 990 och kommer att finnas tillgängligt i Intex-butiker offline. Låt oss se vad Intex har att erbjuda från sin senaste släppta LED-TV.

Bygg och design

Intex B4301 LED-TV har en attraktiv men grundläggande design med ett bågformat metalliskt stativ för att hålla TV: n på. Det finns inget mycket du kan göra med designen av en TV när du tillhandahåller så mycket till ett så lågt pris. Ändå kan du se insatsen från Intex på den här TV: n; ramarna runt skärmen är ganska tunna och TV: ns totala vikt är också mindre än en vanlig 43-tums TV.

Det tar mindre än tio minuter att ställa in TV: n, och vem som helst kan ställa in den utan något särskilt verktyg eller hjälp. Det finns två tillbehör i lådan som går under TV: n och sedan går stativet över dessa tillbehör med de medföljande skruvarna. TV: n förblir styvt på plats, och det finns inga vinglar alls när TV: n har ställts in.

Intex B4301 har tillräckligt med portar för att göra den redo för innehåll från valfri källa. Du kan ansluta valfri lagringsenhet till en av USB-portarna (x2) och spela upp vilket format du har. Eller så kan du ansluta en TV Box till en av HDMI-portarna (x4) och använda vilken tjänst som helst som Netflix. Och om du är en spelare så anslut din konsol till den, eller så kan du ansluta din dator (VGA x1) om du stöder PC Master Race! Andra portar inkluderar en ljudutgång, RF in och en RJ 45.

Programvara och fjärrkontroll

Intex arbetade hårt med att göra användargränssnittet mer som Android TV OS men det är faktiskt det anpassade operativsystemet från Intex själv, du kan dock ladda ner apk-filerna. Hemskärmen visar nästan alla genvägar och kontakter du mest behöver när du slår på TV: n. Navigationen är smidig och snygg med en Intex-butik för att få alla applikationer.

Amazon Prime Video är tillgängligt för att titta på innehåll av hög kvalitet och strömma det direkt till din TV. Intex app store har YouTube som du kan installera, men den här Google tillhandahåller inte den här TV: n för att strömma innehåll i 4K, bara 1080p FHD är tillgänglig. Sammantaget är användargränssnittet smidigt och lätt att navigera.

Intex TV-fjärrkontrollen fungerar och ser mest ut som den magiska fjärrkontrollen från LGs WebOS. Användarupplevelsen med den här fjärrkontrollen är inte så flytande, men samtidigt inte den värsta vi har upplevt. Markören är lite hackig men när du navigerar med knapparna är den mycket smidigare än markörnavigeringen.

Visa

Kommer nu till den mest avgörande delen; skärmen. Skärmen är 43 tum med 4K (3840 × 2160) upplösning, 16: 9-förhållande och 178 grader synvinkel. Färgerna ser mediokra ut och det görs ingen uppskalning av innehållet när du spelar upp dem på den här skärmen. Skärmen visar också lite ljusblodning nära kanterna som tydligen påverkar de mörka scenerna i videorna.

Det finns ingen uppskalning när du spelar upp 4K-innehållet, men åtminstone kan du njuta av 4K UHD-filmer på den här TV: n, HDR-stödet är dock frånvarande. Ett stort problem är att du oftast måste strömma 4K-innehåll till denna TV eftersom systemet inte läser NTFS-filsystemet och det är nästan omöjligt att få de stora filerna på en FAT32-enhet.

Ljudkvaliteten är inte heller så bra att förvänta sig av den här TV: n; ljudkvaliteten räcker för ett litet rum och tillräckligt högt. Ljudkvaliteten är lite kompromiss, ljudet från de nedåtgående dubbla 10W-högtalarna är inte kristallklart.

Fördelar

Swift-programvara (kan sidladda apk-filer) Kan spela upp 4K-innehåll

Nackdelar

Ljudkvaliteten är inte den bästa Att styra markören med fjärrkontrollen är lite hackig

Dom

Intex B4301 UHD LED-TV är en perfekt TV om du letar efter en inte så dyr 43 tum UHD smart TV. Denna TV kan användas på många sätt och levereras med en massa kontakter för att få innehållet på denna TV från vilken källa som helst. Den levereras också med en RJ45-port så att du kan spela online utan fördröjningar.

0 Shares