iOS 10 har en dold hemknapp för iPhone 7-användare

0 Shares

iphone-7-hem-knapp

Med lanseringen av iPhone 7 och iPhone 7 Plus tog Apple inte bara ut hörlursuttaget, utan ersatte också den mekaniska hemknappen med en statisk. Vad som inte avslöjades är dock att iOS 10 också har en hemlig programvaruknapp.

Funktionen är en inbyggd skydd om något skulle gå fel med din fysiska hemknapp. Om detta skulle hända kommer knappproblemet att upptäckas och iOS 10 kommer att erbjuda en tillfällig hemknapp på skärmen för att övervaka dig tills du kan komma till Genius Bar.

Den dolda knappen märktes av en medlem av MacRumors fourm där han delade detaljer om sin upptäckt. Användaren iwayne kopplade in sin iPhone 7 för att ladda och hälsades av ett meddelande som läser: “Hemknappen kan behöva service. Under tiden kan du använda skärmknappen Hem nedan”. iwayne skrev:

Det fungerade först och började sedan rusa ut. Haptic-motorn fortsatte att skjuta 3-4 gånger i rad för varje “tryck”. Jag startade om igen och det är tillbaka till att inte fungera.

Hans problem avslöjar också något om vattentätheten hos iPhone 7:

Intressant är att det här var efter att telefonen blev våt. Användte en våt pappershandduk för att rengöra telefonen för att sätta på ett nytt fodral och det var slutet. Hur ska detta överleva en meter ner i en halvtimme om en våt pappershandduk gjorde henne in.

Det är värt att notera att – som påpekats av betrodda recensioner – är programvaruknappen inte riktigt ny, även om det är automatiskt att sparka in. Det är en del av en tillgänglighetsfunktion som heter Assistive Touch, och du kan aktivera den själv.

Gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Assistive Touch, slå sedan på den Berätta för Siri: “Slå på Assistive Touch” Gå till Inställningar> Allmänt> Tillgänglighet> Tillgänglighetsgenväg och aktivera Assistive Touch

Fotokredit: iwayne

0 Shares