IOS 10 uppdaterar murade iPhones och iPads [Update]

0 Shares

Bricked iPhone

Jag har väntat tålmodigt på att iOS 10 ska komma, motstå uppmaningen att testa några betaversioner, och idag är den stora dagen när uppdateringen officiellt blir tillgänglig för alla.

Föreställ dig min glädje när den nya programuppdateringen verkade redo att installeras på mina enheter för en kort stund sedan. Och föreställ dig sedan min skräck när installationen murade både min iPhone och iPad. Tack Apple. Bara uppgraderingen ville jag inte.

Jag är inte ensam om att uppleva problemet – långt ifrån det. Förutom e-post från användare har jag sett många människor som rapporterar problemet på olika forum och Twitter. Det är tydligt utbrett, men hur utbrett är svårt att säga.

Lyckligtvis satt jag framför min dator med iTunes på, så jag kunde återställa båda enheterna. För användare som uppdaterar sig från en PC eller Mac finns tyvärr ingen snabb lösning.

För att återställa mina enheter behövde jag uppdatera iTunes till den senaste versionen, anslut min första enhet (iPhone) till min dator och klicka sedan på knappen Uppdatera när fönstret dyker upp. iTunes laddade sedan ner iOS 10 och applicerade det ordentligt. Processen tog mycket längre tid än den borde ha gjort.

Min iPad uppdateras för närvarande också via iTunes när jag skriver detta, men allt går smidigt.

Om detta inte fungerar för dig är det enda andra alternativet att klicka på Återställ vilket raderar alla inställningar och innehåll. Otäck. Om du har säkerhetskopierat enheten till iTunes kan du återställa den, men om du inte har gjort det då …

Om du ännu inte har uppdaterat din enhet skulle mitt råd vara att hålla kvar tills du är nära en dator med iTunes på och kanske också säkerhetskopiera din enhet i förväg.

Har du påverkats av detta problem? Ljud av i kommentarerna.

Uppdatering: Apple säger att det nu har åtgärdat problemet:

Vi upplevde ett kort problem med uppdateringen av programvaran, vilket påverkade ett litet antal användare under den första timmen av tillgänglighet. Problemet löstes snabbt och vi ber om ursäkt till dessa kunder. Alla som berördes bör ansluta till iTunes för att slutföra uppdateringen eller kontakta AppleCare för hjälp.

Bildkredit: Wayne Williams

0 Shares