iOS 11 orsakar massiva batteriladdningsproblem

0 Shares

iphone-ipad-ios-11

En studie genomförd av säkerhetsforskningsföretaget Wandera visar att iOS 11 får iPhone- och iPad-batterier att tappa snabbare än någonsin – mycket snabbare. Skillnaden mellan iOS 10 och iOS 11 är allt annat än liten; batterierna kan ta slut på halva tiden efter uppgraderingen.

Wanderas rapport visar hur en iPhone eller iPad som kör iOS 10 i genomsnitt tar 240 minuters användning för att tömma batteriet från 100 procent till noll. Med iOS 11 installerat sjunker detta nummer till bara 96 ​​minuter – över dubbelt så snabbt.

Se även:

Detta är inte det första vi har hört talas om batteriproblem med den senaste versionen av Apple. Det har också klagat på batteriproblem med Apple Watch Series 3. Det är inte heller det första klagomålet specifikt om iOS 11; användare har varit besvikna över att växlarna i Control Center inte inaktiverar Wi-Fi och Bluetooth på det förväntade sättet.

Men ett batteri som tappar dubbelt så snabbt är en allvarlig fråga.

ios-11-batteri-dränering

Wandera genomförde sin forskning genom att titta på “en delmängd av 50 000 måttliga till tunga iPhone- och iPad-användare.” Under tre dagar övervakades batteriets nedbrytningshastighet på iOS 10 och iOS 11-enheter. Vi har redan nämnt att iOS 10-enheter håller i 240 minuter och iOS 11-enheter bara 96 ​​minuter, men Wandera ger ett annat sätt att titta på siffrorna:

Med andra ord är sönderfallshastigheten för iOS 10 0,006958 procent per sekund och för iOS 11 är den 0,01739 procent per sekund.

Upptagningshastigheten för iOS 11 – precis som för alla iOS-uppgraderingar är hög – men precis vad är det som får batterierna i iPhone och iPads att rinna så snabbt … och kommer det att få människor att tänka två gånger om att hoppa på den senaste versionen så snabbt, eller överväga att nedgradera? Wandera rekommenderar inte att nedgradera rutten på grund av säkerhetseffekterna, men det har några råd för att maximera batteriets livslängd:

Den första är att begränsa antalet appar som kan uppdateras i bakgrunden (inställningar > Allmän > Bakgrunds app uppdatering) och begränsa antalet appar som kan komma åt din plats i bakgrunden (inställningar > Integritet > Platstjänster). Om det inte gör någon större skillnad kan lågeffektläge vara det bästa alternativet tills Apple drar ut nya uppdateringar som förhoppningsvis kommer att ta itu med överdrivet batteriladdning.

0 Shares