iOS 11 stöder inte iPhone 5, iPhone 5c och 4: e generationens iPad

0 Shares

adjö_helpouts

Det ser ut som att iOS 11 kommer att vara en bra uppgradering för iPhone- och iPad-användare, men inte alla kommer att kunna gå med i festen. Som vanligt har Apple tappat stöd för äldre – men ändå populära – enheter, och den här gången får två iPhones och en iPad axeln.

Som du förväntar dig är enheterna i fråga de äldsta iPhonerna och iPadsna som kan köra iOS 10, nämligen iPhone 5, iPhone 5c och 4: e generationens iPad. Alla 32-bitars enheter, och de sista som debuterade med en 32-bitars processor, vilket innebär att iOS 11 kommer att vara en 64-bitars affär.

Apple har förberett utvecklare för denna övergång och tillkännagav via en iOS 10 beta tidigare i år att appar måste stödja 64-bitars hårdvara i den kommande versionen av iOS – det vill säga iOS 11 – för att fungera på dessa enheter.

Vanligtvis tappar Apple bara stöd för den äldsta iPhone och iPad i en ny iOS-release, men den här gången inkluderar den också iPhone 5c. Det lanserades ett år efter iPhone 5, tillsammans med iPhone 5s, men det kommer sannolikt att tappas eftersom det har liknande hårdvara baserat på 32-bitars arkitektur.

När det gäller stödda iPhones går listan över iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 och iPhone 7 Plus. På iPad-sidan fungerar iOS 11 på iPad Air, iPad mini 2, iPad Air 2, iPad mini 3, 12,9-tums iPad Pro, iPad mini 4, 9,7-tums iPad Pro, 5: e generationens iPad, 2: a generationen 12,9-tums iPad Pro och 10,5-tums iPad Pro. Sjätte generationens iPod touch stöds också.

Fotokredit: Mikkel Bigandt / Shutterstock

0 Shares