iOS 13 kan förkasta ankomsten av mörkt läge i hela systemet, bättre multitasking och så mycket mer

0 Shares

Närbild av Apple-logotypen

Med den stora avslöjandet av iOS 13 som tros vara bara några veckor bort, finns det nu läckor och rykten. Så vad kan iPhone- och iPad-ägare förvänta sig den här gången? Tja, det ser ut som om 13 skulle kunna vara ett lyckligt nummer så mycket eftertraktade funktioner finns på korten.

Enligt källor sägs det efterlängtade mörka läget komma fram, tillsammans med nya gester. Apple sägs också ge förbättrad multitasking och mycket mer förutom.

Se även:

Nyheten kommer med tillstånd av “personer som är bekanta med utvecklingen av operativsystemet” som har pratat med 9to5Mac. Det systemomfattande mörka läget är i samma riktning som det som redan finns i macOS, och det kommer förändringar som kommer att hjälpa till med multitasking och produktivitet.

Man tror också att iOS 13 kommer att göra det möjligt att köra flera fönster i samma app. Mer än detta kan fönstren dras fritt runt skärmen snarare än att behöva springa sida vid sida. 9to5Mac förklarar:

Varje fönster kommer också att kunna innehålla ark som ursprungligen är fästa vid en del av skärmen, men kan lossas med en draggest och bli ett kort som kan flyttas fritt, liknande det som ett öppen källkodsprojekt kallas “PanelKit ” kunde göra. Dessa kort kan också staplas ovanpå varandra och använder en djupeffekt för att ange vilka kort som är överst och vilka som är längst ner. Kort kan slängas bort för att avvisa dem.

iPad-användare kan se fram emot en ångra gest, och det finns också nya gester som möjliggör enklare val av flera filer. Det sägs likna att klicka och dra flera filer i Finder på en Mac. Andra ändringar inkluderar en ny volym HUD, Siri-förbättringar, smart e-posthantering i Mail och uppgraderad fonthantering.

Bildkredit: Mykola Churpita / Shutterstock

0 Shares