iOS 8 kan spåra din kondition med den nya Healthbook-appen

0 Shares

iOS 8 ser ut att kunna injicera framtida iDevices som iPhone 6 och iWatch med hälsospårningskrafter.

Nyheten kommer efter att New York Times upptäckte att Apple-chefer på hög nivå träffade direktörer för amerikanska Food and Drug Administration (FDA) för att prata om mobila medicinska appar i januari.

Enligt 9to5Mac kommer appen Healthbook att kunna spåra steg som tagits, förbrända kalorier och rest sträcka, förutom att hålla en vikt för din viktminskning (eller vinst, för den delen). Inte olikt från Samsung Galaxy S4: s S Health-app, då.

Men Healthbook går enligt uppgift längre, att kunna spåra ditt blodtryck, hjärtfrekvens och hydratiseringsnivåer, förutom glukosnivåer, med rätt tillbehör. En iWatch eller annan bärbar dator kan eventuellt kryssa i rutan. den lätt tillgängliga iBGStar, som ansluts till iPhone- eller iPad-dockningskontakten, mäter redan blodsockernivån.

Själva Healthbook-appens gränssnitt är enligt uppgift baserad på Apples befintliga Passbook-app och kommer att erbjuda extra funktionalitet inklusive påminnelser om medicinering.

Vi förväntar oss att användare kommer att behöva para ihop appen med en iWatch för att samla in mer komplexa data, och 9to5Macs källor berättade för webbplatsen att iWatch är i god utveckling.

Om spekulationerna visar sig vara sanna kommer inte Apple att vara det första företaget som släpper hårdvara eller programvara som är centrerad kring hälsospårning, så det kommer att behöva erbjuda rikare data eller mer sömlös integration i vardagen för att lyckas.

LÄS MER: Apple iWatch-specifikationer, släppdatum och pris – alla rykten hittills

[New York Times, 9to5Mac]

0 Shares