iOS och dess inverkan på företagssäkerhet

0 Shares

affärsman tummen ner arg kostym mobiltelefon iPhone

Under det senaste decenniet har iOS-enheter hittat sig i många företag. Enligt en ny rapport har detta lett till en ökning av antalet attacker och förekomst av skadlig kod på plattformen.

Mobilt hotförsvar Skycure analyserade säkerhetseffekterna av iOS på företaget under de senaste tio åren och fann att andelen företag iOS-enheter som har skadliga appar installerade idag har mer än tredubblats sedan tredje kvartalet 2016. I jämförelse är frekvensen av Android-infektioner med skadlig programvara har varit relativt platt.

Medan Apple gör ett effektivt jobb för att hålla skadlig programvara utanför App Store, kan enheter infekteras på andra sätt. Dessa inkluderar utnyttjande av sårbarheter, sidladdning av appar och fängelser som har brutits i fängelse. Exponering för riskabla nätverk är också ett problem. Enligt rapporten upplevde cirka 39 procent av iPhones riskabla nätverksincidenter, i genomsnitt över sju incidenter per berörd enhet, medan endast 25 procent av iPads exponerades, i genomsnitt endast fem incidenter vardera. iOS-enheter i Europa ansluter till mer riskabla nätverk och upplever en högre frekvens av nätverksincidenter än iOS-enheter i USA.

iOS-infektionsgrafik

Attacker blir också bättre på att dölja sin närvaro så att de kan stanna kvar på enheter längre. Detta är viktigt eftersom iOS-enheter har ett mycket kortare sårbarhetsfönster för alla exploateringar eftersom de är mer benägna att ha de senaste säkerhetsuppdateringarna. I Skycure-studien var 91 procent av de aktiva enheterna på den senaste stora versionen (iOS 10) i slutet av första kvartalet, och 22 procent var på den senaste mindre versionen (iOS 10.3). Som jämförelse var det bara 21 procent av Android-enheterna som hade den senaste versionen (7.0 Nougat).

“iOS har haft en djupgående effekt på företagens säkerhet”, säger Yair Amit, medgrundare och CTO för Skycure. “IPhone inledde trenden med BYOD, och konceptet med appar och app store, förändrade hur IT hanterar företagsnätverk och utrustning. Effekterna av iPhones och iPads på arbetsproduktiviteten innebär att fler anställda väljer iOS-enheter för BYOD, och det gör iOS till ett värdefullt mål för hackare. Antalet sårbarheter och skadlig kod anger inte hur säker en plattform är, men det anger hur ofta hackare försöker bryta sig in i den. Ökande skadlig programvara och sårbarheter visar att hackare vill bryta sig in i iOS-enheter. . Företagen måste se till att de inte hittar en väg in. “

Fotokredit: Viorel Sima / Shutterstock

0 Shares