iPad Pro: s dödliga fel? [fifth in a series]

0 Shares

Apple-iPad-Pro

Redaktörens anmärkning: Apple kontaktade mig den 16 februari, vilket tyder på att batteriets korta livslängd är onormal. Vi diskuterade alternativet teknisk support men jag valde istället att byta ut hela satsen – iPad Pro och tangentbord – för att se om den korta batteritiden med Smart Keyboard är ett engångsproblem.

Uppföljningsposten den 24 februari motverkar de negativa slutsatserna som anges i denna översyn. Batteriets livslängd från det andra satsen är enormt tillfredsställande och tillräckligt lång för den typiska arbetsdagen. Användarupplevelserna är inte jämförbara. Jag debatterade om att ta bort originalberättelsen men det känns som att dölja något. Förhoppningsvis återkallar detta tillägg tillräckligt den ursprungliga slutsatsen.

Originalpost: Jag kan för närvarande inte rekommendera Apples big-ass-surfplatta som ersättning för en bärbar dator – med det officiella Smart Keyboard. Anledningen kan överraska dig. Foible är inte verktyget för iOS, tillgängliga appar eller övergripande hårdvaruprestanda utan batteriet och laddningssystemet. Otillräcklig kombination är en underdrift.

För två veckor sedan köpte jag iPad Pro via T-Mobile Jump On Demand-programmet. Min 13: e dag med att använda surfplattan som min primära dator fortsätter med att acceptera att ett pågående problem är en affärsbrytare. När jag använder iPad Pro som en bärbar dator, till och med främst bara arbetar med e-post och två webbläsare (Chrome och Safari), bränns batteriet ner för snabbt och efterföljande påfyllning tar för lång tid. Konstigt nog är batteriets livslängd exceptionellt bra för surfplattor.

Med Smart Keyboard anslutet kan jag ta ur iPad Pro-batteriet på cirka fyra timmar, medan laddningen tar sex eller fler timmar. Mer störande: När den är ansluten till blixtkabeln och 12-watt tegelsten och används. surfplattan når vanligtvis ett steady-state där batteriet laddas lite eller inte alls. Igår fick jag saken från 14 procent till 100 procent på under 5 timmar genom att stänga av och ta bort tillbehöret.

Det grundläggande problemet kan delvis lösas. Apples 12-wattladdare räcker inte för 10 307 mAh-batteriet. Men enheten kan 29 watt med rätt tegel och blixtkabel, som inget av företaget erbjuder. En större tegelsten skulle inte förlänga batteriets livslängd, men det borde avsevärt minska laddningstiden och göra det mer möjligt att använda surfplattan när den ansluts till eluttaget.

Omarbetad, det finns tre relaterade problem med den aktuella konfigurationen:

Batteriet tappas för snabbt med Smart Keyboard anslutet Liten eller ingen laddning uppstår när surfplattan används med tangentbordet Laddningstiden tar för lång tid, särskilt mot den faktiska användningstiden

I nästan två veckor har jag haltat med att använda iPad Pro så mycket som möjligt som min primära dator, men har flyttat tillbaka till en bärbar dator när batteriet tar slut. Jag har försökt att arbeta med surfplattan ansluten till strömmen, men det är något oroväckande att titta på laddningsprocenten gå ner, vilket inte kan vara bra för batteriet.

Surfplattans upplevelse är dock helt annorlunda; den övergripande UX överträffar iPad Air 2. Batteriet blåser förbi en fullständig vaknad arbetsdag och kan enkelt fyllas på över natten. Den 12,9-tums skärmen ger innehållskonsumtion. Nu när jag är mer van vid storleken – 305,7 x 220,6 x 6,9 mm (12 x 8,68 x 0,27 tum) uppskattas konsumtionsfördelarna bättre. Slutligen kan jag läsa tidskrifter som helsida utan att klämma till exempel för att zooma text.

Jag kommer att ha mycket att säga om innehållskonsumtion och appanvändning i ett uppföljningsinlägg. Teaser: Apples News-app är transformativ på denna surfplatta som ingen annan eller från någon konkurrerande mjukvarutjänst.

Om stor är din grej är iPad Pro en fantastisk surfplatta. Men batteriet / laddningssystemet begränsar användningen som ersättning för en bärbar dator, och det ignorerar andra gotchas som ska diskuteras senare.

Detta inlägg är det femte i en serie; Delar en, två, tre och fyra.

Fotokredit: Joe Wilcox

0 Shares