iPhone 11 Pro: Den fulaste iPhone någonsin!

0 Shares

De säger att bra saker kommer i tre. Tre av en sort. Three’s Company (RIP, John Ritter). Treögda korpar. Det finns till och med en litterär regel om tre som sträcker sig över människans inflytande och kommunikation. I grund och botten är vi människor svåra att gilla saker som kommer som ett “par-plus-ett”.

Det finns dock också många dåliga saker som kommer i tre. Treögda monster. Trebenade inkräktare från Mars. “Tredje hjulets” vän på vad som skulle vara ett hett datum. Så det är som en överraskning att Apple bestämde sig för att sätta TRE separata kameror på baksidan av den nya iPhone 11 Pro. För ur estetisk synpunkt och första intryck är detta ett “fögt” odjur!

Låt oss börja med platsen. Genom att klämma in alla dessa kameror i det övre vänstra hörnet (eller höger, beroende på din orientering) har Apple skapat ett utseende som känns visuellt utanför mitten. Det skulle kunna komma undan med detta när det bara fanns en kamera – eller till och med två (i en vertikal stack). Men med tre av dem smutsade in i en utökad “kameralåda” i hörnet balanserar det hela estetiken.

Sedan finns det själva kameralinserna. “Bug eyed” är det första som kommer att tänka på när jag tittar på iPhone 11 Pro’s shooter. Det är bara något oroande “brett” med deras öppningar som får mig att känna att ett skrämt, treögd djur tittar på mig inifrån. Tänk på en bisarr Pandorian flora / fauna skapelse från James Camerons och besättningen bakom rörelsen Avatar. Jag är rädd att det kommer att hoppa ut och bita mig när som helst.

Naturligtvis, i sann form över funktionsstil, har Apple också minskat enhetens “greppbarhet” genom att ägna en hittills osedd mängd fastigheter till kamerans “puckel”. Jag förstår att kameror tar upp utrymme och att tre kameror tar mer plats än två. Men kombinationen av klustrets storlek och dess kant / hörnplacering garanterar praktiskt taget mycket fingeravtrycksfläckar av linser och sensorer. Varför det inte centrerade hela röran, och därmed frigör kanterna för mer säker grepp, är bortom mig.

Tyvärr kommer det som Apple har gjort med iPhone 11 Pro sannolikt att bli den nya standarden för smartphone-design. Vi såg det med det ökända hacket, och jag är säker på att Xerox-maskinerna för immateriella rättigheter redan körs i full fart i Taipei och Seoul (och i Kina – åtminstone en gång Huawei räknar ut hur man installerar en dold bakdörr inuti den tredje linsen mekanism).

Uppriktigt sagt skulle det inte vara så illa om dessa kameror äntligen gjorde mer än att ta super-duper-fantastiska bilder. Jag menar, var är min praktiska, användbara implementering av Augmented Reality? Var är min Star Trek-liknande Tricorder-funktionalitet? Jag vill att min telefon ska göra mer med all den fantastiska sensorhårdvaran än att bara se till att varje stänk och åldersmärke på mitt halvt sekel gamla ansikte dyker upp tydligt i en selfie som tas i en svagt upplyst bar kl 02.00.

Allt detta “mer kamera för kamerans skull” blir tråkigt. Och det gör telefoner fulare och mer besvärliga att starta. När kommer allt att sluta?

0 Shares