iPhone 5S vs iPhone 5C vs iPhone 5: behöver du uppgradera?

0 Shares

IPhone 5C är den första iPhone med plast, sedan 3GS, men misstag inte Apples återkomst till detta ”billiga” material som ett nödvändigtvis retrograd steg. Till skillnad från den knarriga plasten som täcker Samsung Galaxy-serien, känns 5C: s hårdbelagda polykarbonat robust – ett premiummaterial med andra ord. Den är också färgstark, tillgänglig i fem ljusa ytor som skiljer den från den mer sober, mer vuxna iPhone 5 och 5S. Skärmen är naturligtvis glas.

IPhone 5 och 5S är nästan identiska i byggkvalitet och design. Tillverkade av glas och aluminium, de är lätta, tunna och eleganta. Det är en fin finish nästan oöverträffad i smartphone-världen (HTC One slår det, bara). IPhone 5 finns i två ytor (svart och skiffer eller vitt och silver) medan iPhone 5S finns i tre: Space Grey, silver och, ja, guld. Guldalternativet är kontroversiellt, men Apple har gjort ett bra jobb med att hålla det subtilt och tona ner glans. Det finns också en förbättrad hemknapp på 5S, som döljer en fingeravtrycksläsare.

Vilken iPhone som är bäst beror verkligen på personliga preferenser. 5C skriker ungdom och galenskap medan 5S är lite mer nedtryckt och elegant. Vi kallar den här omgången oavgjort.

Vinnare: Rita

0 Shares