iPhone 5s vs iPhone 6s: Vilken är det rätta valet?

0 Shares

Äger du en iPhone 5s och förvirrad om du vill uppgradera eller inte? Om ja, har du hamnat på rätt sida. I det här ultimata blogginlägget kommer vi att visa dig skillnaden mellan iPhone 5s och 6s som hjälper dig att göra ett bättre val. Vi skulle börja utforska fördelarna och nackdelarna med båda enheterna och dessa skillnader hjälper dig att bestämma det bättre alternativet själv. Så utan att slösa bort mer tid, låt oss gå vidare till striden iPhone 5s vs iPhone 6s:iPhone 5s vs iPhone 6s

Någon vanlig skillnad mellan iPhone 5s och 6s

1. Design

När det gäller design har Apple gjort en helt annan strategi när det gäller iPhone 6s. De har gjort det smalare och kanterna är cirkulära, medan iPhone 5s inte har kurvkanter. IPhone 6s har också en större skärmstorlek på 4,7 tum, medan iPhone 5 har en mindre skärm jämfört med iPhone 6s. Ström / sömnknappen flyttas också från toppen till höger om enheten. iPhone 6s har en ny gest som kallas Reachability som låter dig komma åt hälften av enhetens skärm.

Vinnare: iPhone 6s

2. Kamerakvalitet

När vi tittar på kamerakvaliteten kan det verka ganska lika för båda enheterna, men det har vissa skillnader. Både den bakre och den främre kameran har samma pixelnummer, men iPhone 6s har en ny autofokus pixelteknik som hjälper dig att fokusera när du gör fotografering. IPhone-kameran har möjlighet att spela in videor med 20-60 bilder per sekund vilket är mycket bättre än iPhone 5s-kameran. Du kan också göra slo-mo-videor med iPhone 6s.

Vinnare: iPhone 6s

Kontrollera även: – Intel Core i3 vs i5

3. Funktioner

Apple har lagt till ett antal ovanliga funktioner i sin nya lansering av iPhone 6. iPhone 6s har ett liggande läge som gör att vissa appar från tredje part kan fungera i liggande läge och de fungerar som iPad. IPhone 6s har också ett Touch ID som ger dig möjlighet att autentisera åtgärder och på grund av det kan ingen komma åt din enhet utan din tillåtelse. En annan intressant funktion är den inbyggda NFC som låter dig göra inköp med Apple Pay-tjänsten.

Vinnare: Slips

4. Prestanda

När vi tittar på prestanda är iPhone 6s jämförelsevis bättre än iPhone 5s. IPhone 6s har A8-processorn, medan iPhone 5s har A7-processorn vilket gör en stor skillnad i prestanda för båda varianterna. När det gäller lagring innehåller både iPhone 5s och 6s samma RAM och intern lagring som inte gör någon stor skillnad.

Vinnare: Slips

Läs också: – Ryzen vs Intel

iPhone 5s vs iPhone 6s: Vilken ska du välja?

Det är fortfarande ganska svårt att föreslå det bästa alternativet för dig eftersom alla har sina egna behov och krav. Om du frågar mig skulle jag rekommendera dig att gå igenom ovanstående avsnitt och välja det som uppfyller dina behov. Jag hoppas att det här inlägget hjälper dig att göra ett bättre val. Om du tyckte att det var till hjälp kan du dela det med andra som står inför samma problem.

0 Shares