iPhone 6-kameran kan ha elektronisk bildstabilisering och större pixlar

0 Shares

Apple vill enligt uppgift förbättra iPhone 6s kamera för att säkerställa att den är redo att ta på sig de formidabla snappers som finns i Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5, HTC One (M8) och kommande LG G3.

Enligt den kinesiska analytikern Sun Chang Xu kommer iPhone 6 att öka sin 1,5 µ pixelstorlek till 1,7 µ. Detta innebär att mer ljus kommer att fångas per skott, vilket resulterar i mer detaljerade foton.

HTC One (M8) har 2 µ pixlar och utmärker sig i bilder med svagt ljus, så förhoppningsvis kommer ökningen av iPhone 6 att göra en märkbar skillnad.

Förutom pixelstorleksökningen tror Xu att iPhone 6 också kommer att ha elektronisk bildstabilisering (EIS) för att minska oskärpa.

Det här är goda nyheter, men vi är inte säkra på om det kommer att hålla upp till den sanna fysiska optiska bildstabiliseringen (OIS) som finns på enheter som LG G2. G2 har en “flytande lins” som kan röra sig, så att du kan fokusera på ett motiv även när telefonen rör sig.

Elektronisk bildstabilisering å andra sidan använder en algoritm som jämför en bilds kontrast och pixelplats med nästa. Om det finns en skillnad mellan de två ramarna kompenserar enhetens programvara automatiskt för det. Det är inte alltid så exakt som OIS men det kommer att vara intressant att se hur det fungerar på iPhone 6, om spekulationerna visar sig vara sanna.

IPhone 6 förväntas också landa med en större skärm och helt ny design, och det kommer sannolikt att avslöjas i september tillsammans med iWatch.

Håll ögonen öppna för mer info när vi får det.

LÄS MER: iPhone 6: pris, släppdatum, specifikationer – allt vi tror att vi vet

[Weibo via Pocket-lint]

0 Shares