iPhone 6 kan ha en oskrapbar safirglasbelagd skärm, inbäddad med solceller

0 Shares

Till att börja med har Apple lämnat in solpatent som teoretiskt gör det möjligt att driva sina iDevices direkt genom solceller inbyggda i deras skärmbeläggningar.

Det kan inte betyda mycket på egen hand, särskilt med tanke på antalet galna patenttillverkare som arkiverar regelbundet, men det finns andra ledtrådar som ger kött till just detta ryktben. Inte minst att Alcatel visade upp en prototyp med just en sådan teknik på CES den här månaden – och den var nästan helt transparent.

Apple har redan publicerat och fyllt en befattning för en Thin Films Engineer med solupplevelse, och det har också nyligen annonserat en position för en Manufacturing Design Engineer-position som inkluderar scribing och PVD-beläggning – båda relaterade till tunna solcellsfilmer och laseretsning.

Som om det inte räckte, undertecknade Apple en affär på 578 miljoner US-dollar med GT Advanced Technology i november i en affär som ger dem safirmaterial.

Denna affär lyckades sänka kostnaden för GT Advanced Technologys safirskärmar från 13 US $ 18 USD vardera till 3 US $ 5 USD. En Gorilla Glass-skärm kostar 3 US $, så en full safirskärm har nu blivit kostnadseffektiv för Apple att använda i bulk.

Medan iPhone 5s använder safir för att skydda kameralinsen och Touch ID Home-knappen, säger en ny rapport från den taiwanesiska tidningen Apple Daily att Apple redan har skapat minst 100 iPhones med fulla safirbelagda skärmar, vilket antyder dess framtida avsikter.

0 Shares