iPhone 6 kan matcha Galaxy S5 med sensorer för tryck, barometer och fuktighet

0 Shares

IPhone 6 förväntas redan övervaka allt från din hjärtfrekvens till kaloriförbrukning, men det kan också hålla ett öga på sin miljö också.

Det senaste ryktet utlöstes av ESM-Kinas chefsanalytiker Sun Chang Xu, som tror att Apple kommer att inkludera tryck-, temperatur- och fuktighetssensorer i iPhone 6.

Xu betonar att trycksensorn kommer att mäta atmosfärstrycket i motsats till ditt blodtryck, vilket istället är en färdighet som förväntas vara en del av iWatchs sensoriska arsenal.

LÄS MER: Apple iWatch: pris, specifikationer, släppdatum – allt vi tror att vi vet

Som med de olika sensorerna som används av iOS 8: s kommande Healthbook-app förväntas de ryktade miljösensorerna hanteras av iPhone 6: s M7 motion co-processor, eller vad som motsvarar det.

Det lämnar iPhone 6: s huvudhjärna (förväntas vara en A7x-processor som är fri att köra appar och spel, samtidigt som iOS säkerställer att det passar fint och smidigt.

Samsung har inkluderat tryck-, barometer- och luftfuktighetssensorer i både Galaxy S4 och Galaxy S5, och fanboys kommer utan tvekan att skrika upprop om rykten visar sig vara sanna. Men finns det någon egentlig poäng med dessa typer av miljösensorer?

Den genomsnittliga personen bryr sig inte om trycket eller till och med luftfuktigheten i deras dagliga liv. Väderappar ger oss redan de viktigaste sakerna – nämligen temperaturen och risken för sol / nederbörd), och de ger till och med extra tryck- och luftfuktighetsinformation för dem som bryr sig.

Det finns dock en förbises bonus – GPS-noggrannhet. När en GPS-avläsning kombineras med barometerdata kan enheter mer exakt fastställa din position, orientering och hastighet.

Det beror på att barometern ger din enhet en uppskattning av din höjd, vilket minskar antalet beräkningar som krävs för att få ett GPS-lås.

Som vanligt tar vi de senaste rykten med en nypa salt tills Tim Cook avslöjar allt i september, så håll ögonen öppna för fler nyheter när och när vi får det.

LÄS MER: Apple iPhone 6: pris, specifikationer, släppdatum – vår syn på rykten

[via G4Games]

0 Shares