iPhone 6 med en större 4,8-tumsskärm kan lanseras i september

0 Shares

IPhone 6 kan komma in i Android-skärmens territorium med en 4,8-tums skärm, enligt de senaste analytikernas förutsägelser.

Källor inom Apples försörjningskedja berättade enligt uppgift analytikern Timothy Arcuri från Cowen och Company om ökningen av skärmfastigheter, som kommer att mötas med öppna armar av många, och undvikas av mindrehänt gadgeteers som är nöjda med den nuvarande 4-tums skärmstorleken.

Storleksstötet kan dock utgöra nya utmaningar för appskalning. Det är oklart huruvida Apple kommer att gå efter en 768 pixel bredd (eller flera av den) för att matcha iPad-serien. Om det inte gör det kommer troligen en ny metod för appskalning att införas.

IPhone 6 kommer också uppenbarligen med 802.11ac Wi-Fi (som redan finns i Galaxy S4 och HTC One och 2013 Mac-serien), vilket erbjuder hastigheter upp till tre gånger snabbare än befintliga trådlösa nätverk.

Arcuri tror också att Apple kommer att dra nytta av sin Touch ID-sensor, iBeacon och Passbook tech för att skapa en ny mobil betalningslösning som kommer att kringgå behovet av NFC – en funktion som ännu inte har dykt upp i någon av Apples enheter.

IPhone 6 kommer enligt uppgift att följa traditionen med en lansering i september – inte den juni-lanseringen som föreslogs tidigare denna vecka – och vi förväntar oss inte att rykten kommer att bromsa under tiden. Håll dig uppdaterad.

LÄS MER: Förhandsgranskning av Apple iPhone 6

[Apple Insider via Mac Rumours, Forbes]

[Image: modified from Mac Rumours]

0 Shares