IPhone 6: s helt reptåliga kristall safirglas skärm ser mer och mer troligt ut

0 Shares

Det senaste i en lång rad rykten som pekar på en safirskärm för nästa iPhone föreslår starkt att det – kort om att köra diamantspetsen över det – blir oskrapligt.

Apple använder redan crystal safir för att skydda sin Touch ID Home-knapp och kameralins på iPhone 5s, men det kommer att minska mycket mer safir om det vill massproducera hela skärmar skyddade av det.

Och det är där GT Advanced Technologies kommer in. Vi har sett det tidigare, när Apple betalade 578 miljoner dollar för att hjälpa till med att producera safirglas, men Forbes analys av företagets resultatrapport avslöjar att det har några ganska stora planer för i år .

LÄS MER: Apple iPhone 6 och iWatch kan ha oskrapbara safirskärmar

GT ser ut att “bara” tjäna 20-30 miljoner US dollar under första kvartalet i år, men det förutspår en hel del 500-700 miljoner dollar i intäkter bara under de senaste sex månaderna.

En vanlig uppskattning av priset på safirglas är tre till fyra gånger kostnaden för en Gorilla Glass-skärm, som kostar cirka 3 USD.

Om du kastar det priset i GT: s förväntade intäkter är det cirka 50 miljoner bitar safirglas.

Det är en enorm order, och vi kan bara tänka på en produkt som förväntas flytta så många nummer. IPhone 6.

Det bekräftar också att iPhone 6 kommer att lanseras under senare halvan av året, återigen pekar på en avslöjande i september.

En oskrapbar skärm kommer att vara en verkligt användbar innovation som vi hoppas kommer att spridas över alla smartphones och surfplattor som löpeld.

Täck båda sidorna av en enhet i grejerna och du kan säga adjö till skrymmande fodral för gott. Vi för en kan inte vänta.

LÄS MER: Apple iPhone 6: pris, specifikationer och släppdatum – allt vi tror att vi vet

[Forbes]

0 Shares