iPhone 6s kan ha en förbättrad 12MP-kamera för ännu bättre bilder i svagt ljus

0 Shares

IPhone 6s (eller 7, eller vad det än heter) ryktades tidigare att landa med en kamera med dubbla linser – men inte längre.

Istället hävdar det senaste ryktet med tillstånd från en kinesisk nyhetswebbplats att Apples nästa generations iPhone kommer att utrustas med Sonys 12MP RGBW-sensor, snarare än den vanliga RGB-affären.

Så vad är fördelen med ytterligare “W”? Tja, det representerar en ny vit delpixel på sensorn själv, som, till skillnad från de röda, blå och gröna delpixlarna, kan släppa igenom ljus med vilken våglängd som helst.

Det betyder att även om det inte kan bestämma färgen, kommer det att förbättra både känslighet och ljusstyrka, vilket resulterar i bättre bilder tagna i svagt ljus.

Det finns också en möjlighet att autofokushastigheten också kommer att öka, vilket i teorin skulle kunna hjälpa till att ta spontana snaps samtidigt som det tar sudd och suddiga bilder. Bumpen från 8-12 megapixlar bör också hjälpa till att behålla detaljer, även när du beskär / zoomar in.

Som alltid är det bäst att ta dessa viskningar med en nypa (eller en sked) salt, men det faktum att Sonys RBGW-sensorer faktiskt finns gör att det här senaste ryktet verkar ganska genomförbart. Håll ögonen öppna för mer info, när och när vi får det.

[Feng via GSMArena]

0 Shares